Home / Algemeen / Steve Kenepa nog steeds verliefd op AFC

Steve Kenepa nog steeds verliefd op AFC

Steve Kenepa was afgelopen weekend weer terug op de Amsterdamse velden. De voormalig aanvaller van AFC speelt nu voor zaterdag Eersteklasser Forum Sport, dat het dit weekend opnam tegen Swift. Kenepa, afkomstig uit Den Haag, heeft nog steeds speciale gevoelens voor de club uit de Zuidas.

Kenepa stapte met een goed gevoel de bus richting Amsterdam. Kenepa: “Ik had een fijn gevoel voorafgaand aan de wedstrijd. Toch moet ik ook eerlijk zijn: ik heb me verder niet veel bezig gehouden met de andere clubs in de regio Amsterdam. Dus dat zelfde geldt voor Swift. Ik had er in ieder geval veel zin en baal enorm van het verlies tegen Swift. Wel heb ik gehoord dat Swift een team is dat bovenin meedraait. En er zijn meer sterke tegenstanders in de Eerste Klasse.”

_JBE4703
Foto John Beckman: Steve Kenepa hier in actie tegen Swift

Met Forum Sport is Kenepa wisselvallig begonnen aan het seizoen. Vier punten uit evenveel wedstrijden zorgen ervoor het team uit Voorburg op dit moment elfde staat. “Forum Sport is vorig seizoen natuurlijk gepromoveerd naar de Eerste klasse. Dan weet je dat het een lastig seizoen kan worden. Maar ik speel niet om te handhaven, ik speel om te winnen. We bekijken het daarom per wedstrijd.” De spits zei al onder indruk te zijn van het niveau in de Eerste klasse, maar gaat er ook vanuit dat er genoeg wedstrijden gewonnen zullen worden. “Het is belangrijk dat we een goede reeks neer kunnen zetten. Misschien is het linkerrijtje dan ook nog mogelijk.”

Ondanks het feit dat Kenepa niet vaak meer op sportpark Goed Genoeg geweest is, kijkt de aanvaller nog steeds met een goed gevoel terug op zijn tijd bij de Amsterdamse Topklasser. Kenepa: “Nee, ik ben er inderdaad niet vaak meer geweest, maar dat komt vooral doordat ik daarna op zondag bleef voetballen. Via Het Amsterdamsche Voetbal en de Facebookpagina van jullie website blijf ik een beetje op de hoogte.” Het goede gevoel uit zich vooral als het iets minder gaat met de club. “Heel eerlijk, het doet me absoluut pijn als AFC slecht draait. Toen ze vorig seizoen bijna degradeerde, raakte dat me zeker. Ik ben ook blij dat het nu wel goed gaat.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC