Stevige nederlaag voor Purmersteijn op bezoek bij Staphorst

Purmersteijn ging zaterdag op bezoek bij Staphorst, een ploeg die dit seizoen een titelkandidaat is en met 32 punten uit 15 wedstrijden de 2e plaats inneemt met een punt minder dan lijstaanvoerder Eemdijk . Tijdens de winterstop werd de 29-jarige middenvelder Erik Bakker door Staphorst nog vastgelegd, die in het verleden voor De Graafschap, SC Cambuur en PEC Zwolle uitkwam. Bij Purmersteijn had trainer Martin van Ophuizen weer een aantal mutaties wegens geblesseerde spelers en een schorsing. Hoewel het bij voorbaat vaststond dat het een heel lastige middag zou worden, hoopte men toch met het accent op de verdediging om voor een succesje te kunnen zorgen.

Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Martijn Germs uit Wilnis was het de gastheer die druk uitoefende op de verdediging van Purmersteijn, maar in de openingsfase staande bleef. Toch kwam er al in de 8e minuut een 1-0 voorsprong op het prachtige scorebord van Staphorst. Uit een strakke, lage voorzet van de opkomende rechtervleugelverdediger Marlon Luchtenberg was het Martijn Brakke die het net deed bollen. Het was een eerste helft waarin Purmersteijn constant in de verdediging werd gedrukt en weinig scoringskansen wist te creëren. In de 33e minuut verdween een voorzet van Martin van ’t Ende in het strafschopgebied en werd de bal door centrale verdediger Nathan Sibilo licht getoucheerd en ondanks  protesteren bij de scheidsrechter Germs ging de bal op de stip en vanaf elf meter voltrok Van ’t Ende het vonnis, 2-0 en met deze stand ging de rust in.

Ook in de tweede helft  was het de thuisclub die de lakens uitdeelde, ondanks de grote inzet aan Purmersteijn-zijde. Staphorst bleek een fysiek sterke ploeg met heel veel loopvermogen en diepgaande aanvallers, waar Purmersteijn het vreselijk moeilijk mee had. Na een snelle aanval over diverse schijven was het in de 54e minuut Justin Benjamin die snel uitgevoerde aanval fraai afrondde, 3-0. Ondanks het feit dat Purmersteijn nog een paar hoekschoppen kreeg te nemen leverde dit ook geen kansen en verder gaf de verdediging  met routinier Dirk Muis aan het hoofd niets weg en hjad doelman nauwelijks werk te verrichten. Voor de aanvallers Daniël Schermer en de hardwerkende Jordi Wigman was het moedeloos om van te worden. Bij Purmersteijn kwamen Rowan Meijer en Mark de Loor nog binnen  de lijnen voor Boyd Mak en Shaquille Doorson. Een kwartier voor tijd was het Dirk Muis die op de rechterflank de diepgaande Mike Reuvers bereikte en diens voorzet kwam voor de voeten van Martijn Brakke die de 4-0 binnen schoof. In de slotfase brachten Mark Schra en Mike Reuvers de eindstand nog op 6-0 en behaalde Staphorst een dikverdiende overwinning op Purmersteijn en dat kwam hard aan.

Na afloop was het feest in de kantine van Staphorst want koploper Eemdijk ging thuis met van 0-1 onderuit tegen Urk waardoor het stuivertje wisselen werd en Staphorst fier aan kop gaat met twee punten voorsprong. Purmersteijn ontvangst zaterdag Eemdijk en wellicht gaat Purmersteijn voor een verrassing zorgdragen.

Tekst: Auwel Prins