Home / Derde Divisie zondag / Stošković verlaat OFC aan het einde van het seizoen: “Reizen onderschat”
Petar Stoskovic

Stošković verlaat OFC aan het einde van het seizoen: “Reizen onderschat”

OFC neemt na het seizoen afscheid van doelman Petar Stošković. De geboren Dordrechtenaar, die afgelopen zomer bij de Oostzaanse vereniging terechtkwam, kiest vanwege praktische redenen voor een avontuur bij SteDoCo.

Stošković was deze zomer de opvolger van Mitchel Michaelis, die naar Go Ahead Eagles vertrok. Op voorhand was bij beide partijen echter bekend dat het geen samenwerking op lange termijn zou zijn. “Ik kwam destijds van FC Dordrecht en was zoekende naar een club”, legt Stošković uit. “De afstand zou ik echter niet jarenlang volhouden. Sinds 9 maanden ben ik trots vader, waarin ik veel tijd investeer. Daarnaast heb ik een fulltime baan als docent, wat betekent dat ik weinig thuis ben. In die zin heb ik het vele reizen wel onderschat. Vanuit mijn woonplaats ben ik 90 kilometer onderweg naar de club, en dan moet ik ook nog terug. Daarom was het beter om een club dichterbij huis te zoeken.” Het betekent niet dat Stošković het niet goed naar zijn zin heeft. “Ik heb onwijs leuke teamgenoten en trainers. Bovendien zijn de mensen bij de club ook gezellig.”

De keeper zegde zijn profcarrière na het avontuur bij FC Dordrecht definitief vaarwel en richt zich momenteel op de top van het amateurvoetbal. Daarin deed Stošković met zijn team goede zaken. OFC won in de eerste vijf competitiewedstrijden driemaal, speelde eenmaal gelijk en verloor eveneens eenmaal. “Het is jammer dat de competitie stilligt, want daardoor heb ik nog niet helemaal laten zien wat ik kan. We zijn goed begonnen met veel punten en ik weet zeker dat we om de bovenste drie plekken zouden strijden indien we een heel seizoen konden spelen.” Stošković hoopt dan ook weer snel aan de slag te mogen. “Promotie naar de Tweede Divisie zou een mooie afsluiting zijn, want dat gun ik de club zeer. Hopelijk promoveert SteDoCo dan ook, waardoor we elkaar volgend seizoen in de competitie eens tegenkomen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC