Home / Algemeen / Straffen amateurvoetbal zijn niet in verhouding met het betaalde voetbal

Straffen amateurvoetbal zijn niet in verhouding met het betaalde voetbal

De straffen die in de eerste weken van de competitie zijn uitgedeeld aan amateurvoetballers naar aanleiding van een rode kaart staan niet in verhouding met de straffen die in het betaalde voetbal worden uitgedeeld. Een straf van zeven wedstrijden lijkt meer regel dan uitzondering te worden.

Clubs, vooral in de Topklasse, gaan steeds vaker, naar aanleiding van TV beelden in beroep tegen de straffen. Bij de clubs heerst veel onduidelijkheid over de zware maat van straffen.

Namens de KNVB laat woordvoerder Koen Adriaanse aan RTV Rijnmond weten dat hij begrijpt dat er onduidelijkheid is over het verschil in straffen tussen profs en amateurs: “We hebben te maken met twee gescheiden werelden: betaald voetbal en amateurvoetbal. In het amateurvoetbal is jaren geleden besloten harder te straffen in verband met het grote aantal excessieve overtredingen. Goed om te weten is dat vanaf volgend seizoen profs en amateurs aan elkaar worden gekoppeld in de nieuwe competitiestructuur en daarbij moet dan natuurlijk ook worden gekeken naar de tuchtrechtspraak.”