Strafschoprijk duel tussen WVHEDW en Rijnvogels eindigt onbeslist

In de zaterdag Eerste klasse A heeft WVHEDW koploper Rijnvogels op een gelijkspel gehouden. Op een koud sportpark Middenmeer werd het 1-1 tussen de beide teams, die elkaar eerder in het seizoen ook op gelijke hoogte hielden. Floris Dokkum scoorde de enige treffer voor de thuisploeg.

Dat WVHEDW opnieuw punten pakt tegen een hoog geklasseerde tegenstander is niet opvallend. Naast de puntendelingen met Rijnvogels pakte de Amsterdamse ploeg een groot deel van haar punten tegen de top vier. Voor Rijnvogels was het pas de derde keer dat er puntverlies werd geleden. Dat dit tweemaal tegen het team van Martin Steenvoorden is, mag bijzonder genoemd worden.

De thuisploeg trad aan met een aantal andere namen. Zo was Robbert Stuut geschorst na zijn rode kaart; hij werd vervangen door Tjeerd Meijer. Verder koos Steenvoorden voor een aanvallend ingesteld middenveld, met Floris Dokkum en Ashraf Azzouz achter Jesse Stroomberg. Dit leverde echter nog niet veel spektakel op in de beginfase van de wedstrijd. De eerste kansjes waren voor de bezoekers, maar aanvaller Mitchel Beyersbergen mikte twee keer naast het doel van Ramon Freriks. Diezelfde Beyersbergen kreeg vanaf elf meter wel beste mogelijkheid van de eerste helft. Scheidsrechter Post zag in het strafschopgebied een overtreding van Niels Schunselaar en legde de bal op de stip. Beyersbergen wist dit buitenkansje niet te verzilveren, aangezien zijn slap ingeschoten penalty gestopt werd door Freriks. Hierna kwam WVHEDW voor het eerst tot een gevaarlijk schot richting het doel van Rijnvolgels, maar Azzouz schoot recht op doelman Peter Messemaker. De laatste kans was voor de gasten, maar een kopbal van Yuri Guijt ging over. Met dit laatste wapenfeit werd met een 0-0 tussenstand gerust.

Penalty
Foto Jan Vonk: Freriks pakte de eerste strafschop, maar is nu kansloos op de penalty van Zandbergen

Na de pauze kwam Rob van Bunderen in de ploeg in plaats van Dion Glumac en de spits van WVHEDW kreeg meteen een goede kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Op aangeven van Stroomberg werd Van Bunderen vrij voor Messemaker gezet, maar de doelman stopte de inzet van de aanvaller. Niet veel later kreeg Rijnvogels opnieuw een strafschop van scheidsrechter Post. Ditmaal werd er gefloten voor een vermeende handsbal van aanvoerder Sander Driehuis. Nu stond Joey Zandbergen achter de bal en de verdediger bleef koel genoeg om Rijnvogels alsnog via een strafschop op voorsprong te brengen. Tien minuten na de tweede penalty van Rijnvogels kreeg ook WVHEDW een strafschop vanwege een handsbal in de zestienmeter. Dokkum wist de penalty te benutten en daarmee stonden de ploegen weer gelijk: 1-1. Hierna had Post WVHEDW opnieuw een strafschop kunnen geven, maar een overtreding op Stroomberg werd niet als zodanig beoordeeld. Hierdoor lag de winst nog voor het grijpen en het was Rijnvogels dat een enorme kans kreeg via Guijt. Oog in oog met Freriks schoot Guijt de bal recht op de doelman af en daarmee was ook deze mogelijkheid gezien. De beste kans op de overwinning voor WVHEDW was voor Van Bunderen, maar hij raakte de bal verkeerd waardoor zijn lob net voor de lijn gekeerd werd. Daarmee bleef het 1-1 en kon WVHEDW met een tevreden gevoel het veld afstappen.

goal wv
Foto Jan Vonk: Floris Dokkum schiet de 1-1 binnen vanaf elf meter

Doelpuntenmaker Dokkum deelde het tevreden gevoel na afloop. Dokkum: “Ik ben  opgelucht en tevreden met het resultaat van vandaag. In de eerste helft geven zij ons weinig ruimte om op te bouwen. Zij zijn als ploeg in staat op kracht te combineren met goed voetbal, maar al met al hebben we het goed gedaan vandaag. We hebben hard geknokt met z’n allen.” Volgende week staat Aalsmeer op het programma voor WVHEDW. Dokkum: “We moeten nu de lijn doortrekken. Wedstrijden zoals tegen Aalsmeer zijn de wedstrijden waarin we de punten moeten pakken.”

 Foto’s: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)