Strijd tegen degradatie duurt voort voor WVHEDW na nederlaag tegen Alexandria ’66

WVHEDW heeft vandaag een pijnlijke nederlaag geleden bij Alexandria ’66. De ploeg van Martin Steenvoorden verloor in Rotterdam met 3-1 en zag andere concurrenten wel punten pakken. Daarmee zakt WVHEDW naar een twaalfde plek.

Onder andere de winst van Voorschoten tegen Zwaluwen ’30 is slecht nieuws voor WVHEDW. “We zijn vandaag slordig geweest”, begint teammanager Djoere de Jong. “We moeten als team veel zorgvuldiger zijn. Vaak zijn we de voetballende ploeg en graaft de tegenstander zich in. Balverlies is dan dodelijk en daar maken we nu nog te veel fouten in, zo ook vandaag.”

Bij de rust stonden WVHEDW en Alexandria’66 nog op gelijke hoogte. Volgens De Jong was het spel van de bezoekers in de eerste 45 minuten niet al te best. De Jong: “Het was een slechte eerste helft, op de laatste tien minuten na. Toen kwamen we er beter in en dat hoop je na rust door te zetten. We kwamen echter op een 1-0 achterstand. We maken nog geen minuut later 1-1 via een schitterende goals van Dion Glumac en dan zit er minimaal een gelijkspel in. Maar de laatste periode was weer onzorgvuldig en daar verliezen we de wedstrijd.”

Na deze nederlaag is het duidelijk: WVHEDW moet de komende weken punten pakken om in de Eerste klasse te blijven. De Jong is vol vertrouwen. “Ik ben overtuigd dat we in deze klasse blijven. We hebben ons een doel gesteld en die is duidelijk: zes wedstrijden waarin het erop of eronder zal worden. Wij zullen er alles aan doen om te zorgen dat wij ook volgend seizoen weer een eersteklasser zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)