Jurgen Boegborn

Strijdbaar Taba voor rust ten onder tegen SCW

Taba is er niet ingeslaagd om een punt mee te nemen uit Rijsenhout. De ploeg van Rudy Driel wist SCW lang op 0-0 te houden maar moest vlak voor rust toch capituleren.

Al in de derde minuut van de wedstrijd ging de bal op de stip nadat Tjibbe Galama een domme overtreding begin maar de penalty van Jeff de Vilder werd door keeper Yonathan Tokkie gestopt. SCW was in de eerste helft de bovenliggende partij maar wist de bal maar niet in de goal te krijgen.

SCW Taba

Op slag van rust was het dan toch raak voor de formatie uit Rijsenhout toen Kaslander de bal van dichtbij tegen de touwen schoot. Na rust was het opnieuw SCW dat de beste kansen van de wedstrijd kreeg maar het lukte de ploeg van Edwin van Maas maar niet om verder afstand te nemen. De ballen gingen naast en over of belande in de handen van Tokkie.

Ook Taba kreeg in de tweede helft grote kansen. Zowel Thomas Damen als Sieme Luijckx schoten van dichtbij naast en over en Taba had de pech dat het tot twee keer toe in kansrijke positie onterecht werd teruggefloten.

SCW Taba

Uiteindelijk wint SCW terecht met 1-0 maar gezien het aantal kansen had de score voor de Rijsenhouters veel hoger moeten zijn. Taba deed lang mee in de wedstrijd en had goede kansen om een punt uit het vuur te slepen maar de Amsterdammers wisten hun spaarzame kansen ook niet te benutten.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jurgen Boegborn