Strijdlustig WVHEDW verslaat Swift in Amsterdamse derby

WVHEDW wist in de zaterdag Eerste klasse B bij de Amsterdamse derby tegen Swift als winnaar uit de strijd te komen. Het team van Martin Steenvoorden was met 2-0 te sterk.  Het scorebord van WVHEDW had de Sinterklaasstorm van donderdag niet doorstaan en tot de rust werd het bord niet echt gemist. Zowel de 1-0 van Ruben Loeve als de tweede treffer van Sander Driehuis viel namelijk na rust. Door deze overwinning stijgt WVHEDW naar de tiende plek, terwijl Swift, dat op de tweede plaats blijft staan, het gat met koploper Rijnvogels ziet groeien.

3

Verdediger Robbert Stuut was blij met de overwinning, hoewel het volgens hem verre van gemakkelijk was. Stuut: “De eerste helft stonden we onder grote druk. Iedereen heeft toen kunnen zien dat Swift een hele goede ploeg is. In de tweede helft zijn we beter onder die druk uitgekomen en na de 1-0 waren we steeds gevaarlijk in de omschakeling.” De trainer van Swift, Kees Oostermeijer, zag ook dat WVHEDW de ruimtes na rust beter benutte. “WVHEDW heeft goed in hun kracht gespeeld en ons spel ontregeld. Door die 1-0 achterstand moesten wij risico’s gaan nemen en WVHEDW heeft de ruimte die wij gaven goed bespeeld”, aldus Oostermeijer.

5

Voor het publiek was WVHEDW-Swift een wedstrijd waar van genoten kon worden. Beide teams leverden veel strijd en hoewel dat soms net over het randje ging, liet zowel WVHEDW als Swift zien vandaag niet te willen verliezen. De thuisploeg kwam in die eerste helft nog heel goed weg toen Stuut Swift speler Thomas Goebel vast hield in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Zuidwijk zag hier geen overtreding in. Verder waren er in die eerste helft weinig grote kansen voor beide ploegen. Wel had Swift het beste van het spel, maar dat leverde lange tijd geen grote kansen op. Vlak voor rust waren de bezoekers alsnog twee keer gevaarlijk. Eerst werd Thijs Haselhoff, na een prachtige pass van Mathijs Kortland, in stelling gebracht, maar WVHEDW doelman Gregory Martin wist zijn inzet te keren. Niet veel later stichtte rechtsback Teddy Janssen gevaar. Zijn voorzet bereikte Haselhoff, die op zijn beurt Rutger de Vries een schotkans bood. Het schot van De Vries ging echter via de lat over. Echte uitgespeelde kansen vielen er niet te noteren voor WVHEDW, hoewel de corners van Loeve en Stuut toch voor enig gevaar zorgde. Met een 0-0 ruststand gingen beide teams aan de thee.

7

Na de pauze was de eerste mogelijkheid voor WVHEDW. Loeve probeerde het van afstand, maar wist Bogdan Constantin niet te verrassen. Aan de andere kant reageerde Martin attent op een actie van Haselhoff. Na 58 minuten spelen was het dan toch raak voor WVHEDW. Een mooie aanval over meerdere schijven kwam uiteindelijk bij Loeve terecht en met een puntertje verschalkte hij Swift doelman Constantin. Na dit doelpunt greep Oostermeijer in en werd Jorrit Stracke als extra aanvaller ingebracht. Deze wissel had echter een tegenovergesteld effect, want het was WVHEDW dat op een 2-0 voorsprong kwam. Een afgeslagen vrije trap van Stuut bleef in de lucht en leek een prooi voor Constantin, ware het niet dat aanvoerder Driehuis de bal achteruit het doel in kon koppen. Na het tweede doelpunt van WVHEDW nam Swift nog meer risico’s en de thuisploeg kon daar gretig gebruik van maken. WVHEDW creëerde nog een hoop kansen in de laatste twintig minuten, maar invaller Michal Kocon had het geluk niet aan zijn zijde toen de paal en Sana Cisse een doelpunt voorkwamen. Verder probeerde Floris Dokkum keeper Constantin met een lob te passeren, maar zijn inzet ging naast. De derde treffer voor WVHEDW was dichterbij dan een doelpunt voor Swift, maar ook Jesse Stroomberg, invaller Ashraf Azzouz en opnieuw Kocon wisten niet te scoren. Hierdoor bleef het bij een 2-0 overwinning van WVHEDW op Swift.

Bosboom met scheids ?

Na afloop gaf trainer Oostermeijer aan dat Swift vandaag niet helemaal zichzelf was. Oostermeijer: “Zulke wedstrijden zitten er ook tussen, dan gaat het gewoon even niet. Nu moeten we zorgen dat we het volgende week weer recht zetten.” Stuut was vooral heel blij met de strijd die WVHEDW had geleverd en hij hoopt dat zijn ploeg dat elke week op kan brengen. Om te beginnen volgende week, als WVHEDW op bezoek gaat bij concurrent Nootdorp. Swift zal zich daarna thuis proberen te revancheren tegen Haaglandia. Hopelijk is het scorebord dan weer in ere hersteld om de thuistreffers van WVHEDW vast te leggen.

Verder volgt morgen een uitgebreid fotoverslag van deze wedstrijd op Het Amsterdamsche Voetbal.

Foto’s: Jan Vonk
Verslag: Wessel Westerhof

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)