Home / Algemeen / Subsidiepot onvoldoende gevuld: Bouwplannen Tos-Actief in de ijskast

Subsidiepot onvoldoende gevuld: Bouwplannen Tos-Actief in de ijskast

Zaterdag vierde- en zondag zesdeklasser TOS-Actief kan voorlopig niet beginnen aan de nieuwbouw van de accommodatie. De subsidiepot van de Gemeente Amsterdam is leeg. De vele aanvragen uit de Amsterdamse sportwereld kunnen voorlopig niet gehonoreerd worden. DE clubs hebben zelf al een investering gedaan. Totaal hebben zeven clubs hier nu mee te maken.

Dat betekent ook dat er voor TOS-Actief momenteel geen geld beschikbaar is en dat de club dus niet kan beginnen aan de nieuwbouwplannen. Voorzitter Ton Fresen: “Simpelweg komt het er op  neer dat we op korte termijn geen subsidie kunnen krijgen. De subsidie is van essentieel belang voor de financiering van het plan. We zullen onze bouwplannen dus voor onbepaalde tijd uit moeten stellen.”

Niet alle TOS-Actief is de dupe. Ook andere verenigingen kunnen hun plannen de komende tijd niet uitvoeren. Fresen: De verenigingen hebben met hun plannen de verantwoordelijkheid genomen en hebben aangegeven te willen investeren. Ook hebben de clubs al de nodige kosten gemaakt om te kunnen voldoen aan de voorwaarden van de gemeente. Zij laten het nu helaas afweten.”

Op 5 maart werd het probleem besproken in de Raadscommissie Sport van de centrale stad. De commissie heeft kennis genomen van de grote problemen die er bij de clubs zijn ontstaan.  De commissie erkende het probleem en besloot het te verschuiven tot na de verkiezingen.

tos actief clubhuis

Fresen:  “Wij roepen de onderhandelaars, die na de gemeenteraadsverkiezingen gaan spreken over de bestuursperiode 2014-2018, op om dit probleem snel op te pakken en extra middelen aan te wenden voor de Amsterdamse sport. Alleen dan kunnen de sportverenigingen hun verantwoordelijkheid nemen en kan het sportbeleid van de gemeente worden uitgevoerd.”

Tos-Actief is al sinds april 2012 bezig met de nieuwbouwplannen. Het einde is voorlopig dus nog niet in zicht. Ook Fortius, WV-HEDW, SDZ, Ankaraspor, FIT en Wartburgia hebben hier mee te maken.

Send this to a friend