Foto Rob van Vliet

Super dag voor Ajax

Ajax heeft in de hoofdklasse ruim uitgehaald tegen Bennekom. De ploeg van Bart Logchies won met maar liefst 4-0. Dennis Kaars deed goede zaken voor het BvCM topscorers klassement door twee keer te scoren. Daarnaast zag Ajax alle concurrenten punten verspelen. De Amsterdammers klimmen naar de derde plaats op de ranglijst.

Na de zeperd van vorige week in en tegen Apeldoorn hadden de Amsterdammers wel iets recht te zetten. Trainer Bart Logchies had de afgelopen weken wel wat praatsessies gehouden om alles weer op het juiste spoor te krijgen. Logchies: “ Vandaag heb ik ze voor de wedstrijd nog verteld dat we niet alleen maar naar boven moeten kijken maar ook op moeten letten wat er onder ons gebeurd. Dit is zo’n sterke competitie en alles en iedereen zit zo dicht bij elkaar dat we ons daar zeker mee bezig moeten houden. Na vandaag hoeven we daar even niet meer op te letten. Mara het kan bij ons misschien ook wel zo gaan als bijvoorbeeld Quick Boys. Die hebben de hoogste begroting en misschien wel de beste selectie van allemaal maar die staan wel gewoon vierde van onderen.”

09032013 AJABEn 1

Na de ruime zege op Bennekom hoeft Ajax zich daar voorlopig niet druk om te maken. De voorsprong op Quick Boys bedraagt inmiddels acht punten (de Katwijkers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld).  De titel lijkt ook te ver weg (10 verliespunten meer dan koploper Ter Leede) maar in de strijd om het halen van de nacompetitie deed Ajax vandaag goede zaken.

Op de eerste tien minuten na was Ajax heer en meester op De Toekomst. Bij rust stond de ploeg van Bart Logchies als met 3-0 voor door doelpunten van Sergio Cameron en twee treffers van Dennis Kaars. De aanvaller bracht daarmee zijn totaal al weer op veertien.  Na de hervatting bepaalde Laurens ten Heuvel, tien minuten na rust, de eindstand op 4-0. Cameron raakte nog een keer de paal. Logchies: “ De tweede helft was een stuk mindert. We waren minder scherp. Maar na deze overwinning weet ik in ieder geval dat ik mandag op trainen een stuk minder hoef te parten met de spelers dan afgelopen week.”

Foto Rob van Vliet
Foto Rob van Vliet

Volgende week speelt Ajax in Heemskerk tegen Odin’59. Voor alle uitslagen, de stand en het programma kunt u terecht op de klassenpagina van de zaterdag hoofdklasse.

Foto’s Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)