Archieffoto Hans van Beek: RLAVIC-trainer Bracko Tuvaljevic

Super serie RKAVIC

Zaterdag derde klasser RKAVIC is bezig aan een opmerkelijke serie. Onder leiding van de nieuwe trainer Bracko Tuvaljevic boekte de Amstelveners haar zevende overwinning op rij (3-2 tegen TOB). En dat nadat het de eerste vier wedstrijden van het seizoen had verloren. Inmiddels staat RKAVIC op een gedeelde derde plaats.

“Ik heb dit nog nooit meegemaakt en zeker niet bij RKAVIC”, zegt middenvelder Bart Zoet. “We begonnen het seizoen met veel blessures. Ik kon niet spelen en Thomas Brinkhof was er niet bij. Daarnaast hebben we er na een paar weken een hele goede voetballer bij gekregen; Gerald Kalb. Een Duister die aan de VU studeert. Helaas vertrekt hij weer in januari. Dat verklaart wel onze slecht start en de goede serie waar we nu mee bezig zijn.”

Ook kan er veel krediet worden gegeven aan de nieuwe trainer Bracko Tuvaljevic. De trainer van Joegslavische afkomst is bezig aan zijn eerste seizoen, hij volgde in de zomer Dave Samson op, in Amstelveen en voorlopig met succes. Zoet: “Ook nadat we  de eerste vier wedstrijden hadden verloren bleef hij vasthouden aan het systeem. We moesten natuurlijk ook wel wat wennen aan elkaar maar inmiddels betaald het zich uit.”

Tegen TOB, die vorige week haar eerste overwinning boekte, stond RKAVIC al na dertig seconden  op voorsprong. En voorzet van Chris van Leenen belande op de zijkant van de voet van een TOB-verdediger en die zag tot zijn eigen ontzetting de bal over de doellijn gaan, 1-0.  RKAVIC kreeg in de eerste  helft voldoende kansen om de voorsprong uit te bouwen maar wist het overwicht niet om te zetten in doelpunten.

De tweede helft was amper tien minuten oud of het stond ineens 1-2. Eerst was het vlak na rust een prachtige vrije trap van Nigels van Engels die doelman Sven Veening de bal uit het net deed halen en niet veel later was het Dennis Ijzerman die de bal over Veening heen schoot.

Met Peter Verbaken als extra aanvaller hadden de Amstelveners nog een half uur om het tij te doen keren. De 2-2 kwam ene kwartier voor tijd van Thomas Brinkhof. Hij kopte ene vrije trap van Bart Zoet binnen.  De Amstelveners namen geen genoegen met een gelijkspel en en ging op jacht naar de zege. De beloning kwam acht minuten voor tijd toen Chris van Leenen een voorzet van Arnold Bouman binnen werkte. Het was de zevende overwinning voor RKAVIC op rij. Een bijzondere prestatie. Over twee weken speelt RKAVIC uit tegen koploper EDO.

TOB eindigde de wedstrijd nog met tien man omdat keeper Dennis Koorn met rood van het veld moest omdat hij Bouman van RKAVIC getrapt zou hebben. TOB-trainer Dick Trock: “Ik heb niet goed kunnen zien. Beide gaan in de ze niet vrijuit.  Die jongen van RKAVIC (Bouman, red.) werd gehinderd en bleef op de grond liggen. Wat onze keeper toen dit zag er niet slim uit maar wat er precies is gebeurd heb ik dus niet kunnen zien.

Kijk voor alle uitslagen en de actuele stand op de klassenpagina van zaterdag 3B

Archief foto Hans van Beek: Bracko Tuvaljevic, trainer RKAVIC