Superstart SCW en Martinus in 3B

In de derde klasse B zijn SCW uit Rijsenhout en het Amstelveense Sporting Martinus de competitie gestart met een ruime overwinning. SCW versloeg op eigen veld TOB met maar liefst 6-0. Het gepromoveerde Sporting Martinus won met 5-0 in Uithoorn van het eveneens gepromoveerde Legmeervogels. Amstelveen deelde de punten met Real Sranang.

In de eerste helft zag het er helemaal niet naar uit dat SCW zo’n ruime overwinning op TOB zou boeken, aldus SCW-trainer Lex van der Horst. Beide ploegen kregen wel kansen om de score en een ruststand van 1-3 of 2-4 behoorde volgens de oefenmeester zeker tot de mogelijkheden. Het stond echter 0-0. Na rust scoorde SCW drie keer in tien minuten en daarmee was het verzet van TOB, dat vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse, gebroken. Voor SCW scoorde Rik Groen, Jeroen Alderen (2x), Davy Schniedewind, Kevin Joosten en Robin Helder.

Amstelveen ontsnapte aan een nederlaag tegen Real Sranang. Met nog minder dan tien minuten te spelen keek de ploeg van Mark Kranendonk nog tegen een 0-3 achterstand aan. Het was aan Milton Cooman te dank dat de Amstelveners nog ene punt aan de wedstrijd over hielden. De sterke aanvaller maakte in de slotfase een zuivere hatrick.

De streekderby tussen Ouderkerk en RODA’23 eindigde in een 5-3 zege voor de thuisclub. De ploeg van Hans Verhoogt kan dit seizoen weer beschikken over zijn spelmaker Michel Zeegers. Hij was het gehele vorig seizoen uitgeschakeld met een zware blessure. Zeegers nam twee treffers voor zijn rekening. Ook spits Rutger Baas maakte er twee. De vijfde treffer kwam van de voet van Sjoerd Noordewier. Namens RODA’23 scoorde Frank van Haagen en Alain Dekker (2x).

VVC was met 2-1 te sterk voor RKAVIC. Na een 1-0 achterstand kregen de Amstelveners de kans op de gelijkmaker maar Dwayne Wondel miste vlak voor rust een strafschop. RKAVIC speelde toen al met tien man omdat Bart Zoet zijn tweede gele kaart had gekregen. Ondanks een man minder maakte Sander Koops de gelijkmaker. Toch kon VIC geen punt mee naar huis nemen want VVC zorgde via een snelle uitbraak voor de 2-1 overwinning.

Sporting Martinus was veel te sterk voor Legmeervogels. Beide ploegen promoveerde vorig jaar naar de derde klasse. Legmeervogels werd kampioen in 4C en Martinus promoveerde via de nacompetitie. Het werd een makkelijke overwinning voor de Amstelveners. De 0-5 kwam tot stand door een eigen doelpunt, David van Zeggeren, Rik Vermeuelen, Jeroen Nieuwenhuizen en Robin Telkamp.

Foto Hans van Beek: Milton Cooman maakte een hattrick namens Amstelveen

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klasse pagina van 3B..