Home / Algemeen / Sutorius (AFC): “Vooral taak om constanter te worden”

Sutorius (AFC): “Vooral taak om constanter te worden”

Voor AFC staat er dit weekend een belangrijke wedstrijd op het programma. Op het eigen Sportpark Goed Genoeg neemt de ploeg, waar Daan Sutorius topscorer is, het op tegen VVSB. Afgelopen zondag beleefde de ploeg in ieder geval een goede generale repetitie door in de beker met 11-0 van Hoograven te winnen.

“Natuurlijk is het leuk dat we elf doelpunten maken maar we speelden tegen een vierdeklasser, dus het niveauverschil was wel erg groot”, zegt Sutorius. “Zelf kreeg ik rust want ik had nog een beetje last van mijn lies. Zondag kan ik gelukkig wel spelen en behalve een paar langdurig geblesseerde is iedereen ook fit.”

AFC begon dit seizoen uitstekend door in de eerste zeven wedstrijden maar liefst vijf keer te winnen. De laatste weken zijn de resultaten minder positief met slechts vier punten uit vijf wedstrijden. “Waar dat precies aan ligt weet ik niet, anders hadden we het wel veranderd. Het enige wat ik wel zeker weet is dat we thuis bijna alles winnen en dat we uit pas een keer hebben gewonnen. Daar ligt het probleem en dat moeten we zien op te lossen.”

Daan-Sutorius

Zondag staat AFC dus voor een nieuwe uitdaging als de nummer twee van de ranglijst op bezoek komt. “Het is een team waarvan de meeste jongens al een aantal jaar samen spelen. Ze zijn dus goed op elkaar ingespeeld. Daarnaast hebben wij het geluk dat Koen Bosma nu bij ons speelt. Die heeft daar in het verleden gespeeld en kent nog een aantal van die jongens.”

SLIDE-Sutorius-

Ondanks de mindere resultaten van de afgelopen weekend staat AFC nog steeds op een vierde plek op de ranglijst en beschikt het over een ijzersterke thuisbalans. “We scoren thuis gemakkelijk en hebben ook nog wat recht te zetten door de mindere resultaten van de afgelopen weken.”

Het gat met koploper WKE (waar AFC wel een uitwedstrijd wist te winnen, 1-4) is inmiddels opgelopen tot zeven punten en een overwinning op VVSB is dus bijna cruciaal, wil AFC dit seizoen nog bovenaan eindigen. “Ik ben daar nu niet mee bezig. Voor ons is het belangrijkste dat we ons zo snel mogelijk veilig spelen voor de bovenste zeven plekken. Als je in onze competitie een paar wedstrijden wint kun je stappen maken op de ranglijst, want dat is nog maar weinig teams gelukt. Voor ons is het vooral taak om constanter te worden”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jeroen de Kock

Send this to a friend