Sutorius schiet AFC in laatste minuut naast UNA

AFC heeft in de Derde Divisie gelijk gespeeld tegen UNA. De formatie van Ton Du Chatinier pakte dankzij een goal van Daan Sutorius in de laatste minuut een punt, maar door het uitvallen van aanvoerder Magid Jansen kreeg het punt een nare bijsmaak. De AFC’er verliet vlak voor rust met een zweepslag het veld.

AFC kwam zondag uitstekend uit de startblokken. Magid Jansen kreeg al na zeven minuten een grote mogelijkheid. De aanvoerder van de Amsterdammers kopte de bal snoeihard binnen, maar op miraculeuze wijze werd zijn inzet op de doellijn gekeerd.

20160911-afc-una-jos-spitteler-sutorius

Kort daarna dook ook Daan Sutorius in kansrijke positie op voor het vijandelijke doel, maar het lukte de middenvelder niet om daarvan te profiteren. Benjamin van Wanrooy deed dit aan de andere kant bijna wel. Een voorzet op de aanvaller kon ternauwernood worden weggewerkt door de verdediging van AFC.

Na een klein half uur spelen kwam de gasten tegen de verhoudingen in alsnog op voorsprong. Vanaf de penaltystip zette Niek van Boekel de 0-1 op het scorebord. Hij verkreeg de strafschop nadat Jordi van Gelderen zijn directe tegenstander in het strafschopgebied vastpakte.  De verdediger kreeg daarvoor een gele kaart.

20160911-afc-una-jos-spitteler-johan-kulhan

Ondanks het tegendoelpunt van Van Boekel behield de formatie van Ton du Chatinier het initiatief. Dat resulteerde binnen tien minuten in de gelijkmaker. Daan Sutorius was na 34 minuten het eindstation van een vlotte aanval.

Toch lukte het AFC niet om ongeschonden de kleedkamer te op zoeken. Magid Janssen viel op slag van rust uit met een zweepslag. Zijn plek werd ingenomen door Sam Nijpels. Mede door het uitvallen van de routinier had de formatie van Du Chatinier het moeilijk na de theepauze.

20160911-afc-una-jos-spitteler-blessure-magid-jansen

In de 56e minuut maakte Nick Tielemans de 1-2. Toch bleef AFC gevaarlijk. UNA trok zich naarmate de tweede helft vorderde meer en meer terug, terwijl de equipe van Du Chatinier – met een extra aanvaller (Koopman voor Van Gelderen) de aanval bleef zoeken.

Onder meer Nijpels kreeg een goede kans, maarde gasten leken met kunst- en vliegwerk stand te houden. Tot Sutorius op aangeven van Koopmans in de 93e minuut voor de tweede keer doel trof: 2-2. “De opluchting is groot”, vertelde Du Chatinier na afloop. “Maar eigenlijk hadden we het duel in de eerste helft al moeten beslissen.”