SV Diemen naar de derde klasse

SV Diemen is vandaag gepromoveerd naar de derde klasse. Op eigen veld werd er met 3-1 gewonnen van Vriendenschaar, dat al na een paar minuten met tien man verder moest spelen na een onbesuisde overtreding. Het duurde wel tot de tweede helft eer dat Diemen orde op zaken stelde. Hiermee gaan er drie ploegen uit 4E naar de derde klasse, te weten Geinburgia, KDO en SV Diemen.

In de eerste minuten van de wedstrijd deed een Vriendenschaar speler zijn ploeg meteen de das om. Met een onbesuisde overtreding, waarbij een SV Diemen speler waarschijnlijk zijn been heeft gebroken, kon hij met rood vertrekken. Een zeer terechte beslissing. Diemen wist dat  het de promotie nu zeker in eigen handen had, maar de ploeg bleef wat angstig voetballen. Het was zelfs Vriendenschaar dat op 0-1 kwam.

Na rust ging Diemen meer alles of niets spelen in de wetenschap dat er gewonnen moest worden. De tegenstander werd onder druk gezet en Kay Minnema wist de gelijkmaker te scoren, 1-1. Hierna werd de druk nog verder opgevoerd en Vriendenschaar kwam er niet echt meer uit. Een handsbal betekende een penalty voor Diemen en wederom Kay Minnema schoot deze binnen, 2-1. Diemen voetbalde in deze fase een stuk beter dan voor rust en kwam steeds dichter bij promotie. In de eindfase van de wedstrijd zorgde Kevin Kroese voor de bevrijding. Hij maakte 3-1 en promotie naar de derde klasse is een feit.

Voorzitter Hans ter Horst was zeer blij en trots na afloop.
Ter Horst:’Iedereen heeft er het hele seizoen hard voor gewerkt en nu is het eindelijk zover. We hebben onze beloning. Nu gaan we eens rustig kijken waar onze voorkeur naar uit gaat. Er zijn veel Amsterdamse clubs in de derde klasse. Wij kunnen echter ook de andere kant op richting Hilversum. Ik ga dat met de trainer overleggen. Nu gaan we eerst feesten.’

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)