SV Diemen sluit seizoen af met klinkende overwinning op Zeeburgia

Op Sportpark Diemen stond op zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De ploeg van trainer Bas van Bergen en Raymond Aarts trad op tegen Zeeburgia en won overtuigend met 8-2. Thomas Kok was de grote man met drie doelpunten. Eerder op dezelfde dag sleepte het 2e elftal van Diemen de periodetitel binnen door met grote cijfers (11-2) te winnen van AMVJ.

Zeeburgia opende brutaal de score en het was ook een moeizame start voor de thuisploeg. Na de drinkpauze deed Diemen wat het moest doen, namelijk geduldiger op balbezit spelen en gevarieerd zijn in de opbouw: Thomas Kok profiteerde hiervan door snel de 1-1 te maken en daarna zette dezelfde Kok en Davy Pielstroom de 3-1 tussenstand op het scorebord.

Na de rust was Diemen ontketend: wederom Thomas Kok (maakte zijn derde, nu vanaf de stip), Schreurs, De Jong en twee keer Pelle Brinkhof en lieten de score flink oplopen. Tussendoor maakte Zeeburgia de score iets dragelijker, waardoor de eindstand maar liefst 8-2 werd in het voordeel van Diemen. Zo werd de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een doelpuntenfestijn.

Bij Diemen debuteerde Matthijs Kok, het broertje van Thomas, in het eerste elftal. Een geweldig moment voor de club. Zo bestreken de gebroeders Kok de hele rechterkant van het veld en waren een plaag voor Zeeburgia. Pelle Brinkhof scoorde tweemaal en beide spelers spelen normaal gesproken in het Onder 23-elftal van Diemen.

Diemen leek op deze zomerse dag hele goede zaken te doen in de strijd voor de nacompetitie plek. Echter maakte Fortius in de laatste minuut gelijk bij Altius, waardoor sv Diemen en Fortius nu gelijk staan in punten. Volgende week zal de beslissing vallen, want Diemen zou in theorie ook nog op de tweede plek kunnen eindigen. Maar ook nog naast de felbegeerde nacompetitie plek. Het belooft een spannend slot te worden van de competitie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 4C

Bron: Alwin Aarts

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)