SV Ouderkerk gaat zaterdag en zondag samenvoegen; prestatie op zondag!

Vanaf volgend seizoen zal SV Ouderkerk op een andere manier haar zaterdag- en zondagselectie samenstellen. Op de eigen website maakt de club duidelijk dat het initiatief van de huidige spelers, om de beste spelers van beide elftallen samen te voegen, gesteund zal worden door het bestuur. Het prestatie team zal op zondag gaan spelen.

Het bestuur geeft aan dat SV Ouderkerk een groei heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren en dat vooral de jeugdopleiding op hoog niveau voetbalt en dat dit hoge niveau zich doorzet tot en met de A-junioren. Om deze jeugd aan de club te behouden en de doorstroom mogelijkheden te verbeteren, wil de club omhoog met haar zondag elftal.

Dit houdt echter niet in dat het zaterdagteam zal worden opgeheven. Zowel op de zondag als de zaterdag zal het eerste elftal in stand gehouden worden. Sander Toussaint, voorzitter van de voetbaltak van SV Ouderkerk, geeft aan dat het belangrijk bleef voor de club dat zowel op de zaterdag als de zondag gevoetbald zou worden. Toussaint: “We wilden absoluut de twee wedstrijddagen houden. Maar als vanuit de spelers op deze manier actie genomen wordt, moet je als bestuur ook mee kunnen gaan.”

Het eerste zondag elftal in actie tegen CTO'70 in de vierde klasse F
Het eerste zondag elftal in actie tegen CTO’70 in de vierde klasse F

Nadat bekend werd dat de spelers zich positief uitspraken voor een samenvoeging van de twee selecties, heeft het bestuur deze mogelijkheid bekeken en er uiteindelijk mee ingestemd. Toussaint prijst de manier waarop de samenwerking tussen spelers en bestuur verliep. “De jongens verdienen echt een pluim voor hun inzet en medewerking. Vaak zouden spelers aan het eind van het seizoen overstappen naar een andere club, maar we zijn steeds in overleg gebleven. Nu kunnen we op deze manier verder.”

De beslissing van het bestuur zal als gevolg hebben dat vanaf volgend seizoen een gedeelte van de zaterdagselectie zal overstappen naar het zondag elftal. Hiermee spreekt de club, samen met haar spelers, de ambitie uit om op zondag op een hoger niveau te gaan voetballen. “Maar niet alleen voor de spelers van nu is dat goed, maar ook voor jeugdspelers, die steeds op een hoger niveau gaan spelen. In Nederland zie je toch de trend dat spelers stoppen naarmate ze ouder worden; dat is bij ons niet het geval. We moeten daarom hard werken om de spelers te helpen als ze bij de senioren komen”, aldus Toussaint.

Het eerste zaterdag elftal in actie tegen EDO (vorig seizoen) in derde klasse
Het eerste zaterdag elftal in actie tegen EDO (vorig seizoen) in derde klasse

Als laatste zal er een technische commissie gevormd worden die zich gaat bezighouden met het begeleiding van jeugdspelers naar het seniorenvoetbal. Toussaint: “Als ze dan eenmaal die stap maken, moeten we als club genoeg aandacht geven en ze begeleiden. Daar zit geen grens bij, want zelfs als je 24 bent, heb je misschien nog begeleiding nodig. Het is belangrijk dat een speler duidelijkheid krijgt en dat willen we de spelers zo goed mogelijk bij helpen.”

Martin van Egmond is de beoogde trainer voor het eerste 'prestatie' elftal
Martin van Egmond is de beoogde trainer voor het eerste ‘prestatie’ elftal

Momenteel speelt het eerste zaterdagteam in de derde klasse en komt de zondag uit in de vierde klasse. Hans Verhoogt (trainer zaterdag) zal de club verlaten en heeft gekozen voor ’s Graveland. Martin van Egmond (trainer zondag) was al in gesprek over contract verlenging en zal hoogstwaarschijnlijk de trainer van het prestatie elftal worden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)