SV Ouderkerk te sterk voor Sporting Martinus

Het eerste zaterdagteam van sv Ouderkerk heeft jongstleden zaterdag een terechte zege geboekt. Uit in Amstelveen tegen Sporting Martinus won de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer/coach Hans Verhoogt en zijn assistent Stanley Mink met 1-3. De Ouderkerkers boekte hiermee de tweede overwinning op rij en lijken na een zeer moeizame start in de competitie weer op weg naar de middenmoot in de derde klasse B.

De Ouderkerkse ploeg met de jongelingen Kees van Beek, Desley Douglas, Jelle van Barneveld en Martijn van der Linden in het basiselftal, moest eerst een tegengoal incasseren voordat Linton Ligeon, na een fout van de doelman van Sporting Martinus, de 1-1 wist binnen te schieten. In die eerste helft waarin sv Ouderkerk het betere van het spel had, wist Ouderkerks topscorer Rutger Baas nog voor de theepauze de 1-2 op het scorebord te brengen. Na een mooie aanval en voorzet van Serra Jozefzoon vanaf links kopte de dertigjarige Baas koelbloedig raak.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, Ouderkerk dicteerde het spel en Martinus gaf niet thuis. Aanvaller Baas maakte in de 70e minuut zijn tweede van de middag en daarmee werd de eindstand 1-3. De score had overigens veel hoger kunnen uitvallen. Ouderkerk middenvelder Michel Zeegers gaf een paar mooie assists die helaas niet werden afgerond door de aanvallers van sv Ouderkerk.

De jonge Ouderkerkse ploeg sluit met dit resultaat een tegenvallend competitiebegin toch nog goed af en kan met enig vertrouwen richting de tweede helft van het seizoen gaan toewerken.

Verslag: Rik Verkaik