SVL tegen FC Aalsmeer gestaakt door blesssure scheidsrechter

Het duel tussen SVL en FC Aalsmeer is zaterdagmiddag na zeventig minuten gestaakt vanwege een blessure van arbiter Johan Jensch. Een vervanger kon niet tijdig worden gevonden. Op het moment van staken was de tussenstand 2-2, na een 0-2 voorsprong voor FC Aalsmeer.

Dylan Nieuwendijk kopt Aalsmeer naar 0-2
Dylan Nieuwendijk kopt Aalsmeer naar 0-2

Op het oude kunstgras in Langbroek ontspon zich een alleraardigst duel. Aalsmeer startte goed en wist zich onder de (hoge) druk van de Langbroekers uit te voetballen. Dat resulteerde al snel in een openingsdoelpunt, waarin een verre ingooi goed werd verlengd door Daan Vaneman en Axel Wendt kon het klusje klaren. Als vervolgens Dylan Nieuwendijk zelf een aanval opzet en na tussenkomst van Luke Vahle en Mike Vreekamp voor 0-2 zorgt is de stemming opperbest. ,,We speelden goed, niets aan de hand”, vond trainer Ted Verdonkschot.

Spelers FCL hadden zich duidelijk wat anders van de eerste helft voorgesteld, 0-2
Spelers SVL hadden zich duidelijk wat anders van de eerste helft voorgesteld

Wat er in de thee zat, bleef een raadsel maar het publiek zag een totaal ander Aalsmeer uit de kleedkamer komen. ,,Ik denk een stukje gemakzucht”, reageerde Verdonkschot na afloop. ,,Wat we zo goed deden in de eerste helft, namelijk doordekken, liepen we in de tweede helft vooral achteruit. Alle afvallende ballen waren voor SVL.”

Na de 1-2 door Bart Lankeren kreeg Luke Vahle dé kans op de 1-3. ,,Luke in vorm schiet zo’n bal erin. Maar ook hij kan missen. De bal ging voorlangs en direct daarna grijpen wij niet goed in bij de verre uittrap. Die jongen (Willem Baay, red.) schiet de bal van twintig meter ineens vol in de kruising. Daar was Saverio Zondag, hij verving Marijn van Wandelen die de komende weken hersteld van een operatie, echt kansloos. We roepen het gewoon over onszelf af. We willen het te mooi doen, blijven te lang aan de bal”, zag Verdonkschot.

SVL scoort gelijk in de tweede helft (68e min)
SVL scoort gelijk (2-2) in de tweede helft.

Direct na de gelijkmaker in de 68e minuut werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd, om daarna definitief gestaakt te worden. ,,De scheidsrechter raakte geblesseerd, er is alles aan gedaan om te kijken of hij door kon gaan. Dat ging niet en er was geen vervanger beschikbaar binnen de gestelde tijd. Het is geprobeerd, nu moeten we afwachten wat er gaat gebeuren. Dat is aan de KNVB de bestuurders van beide verenigingen”, aldus Verdonkschot.

Direct na de gelijkmaker geeft arbiter Jensch aan dat hij geblesseerd is aan het linkerbeen. Jensch wordt behandeld maar kan niet verder, wedstrijd gestaakt en krijgt mogelijk vervolg.
Direct na de gelijkmaker geeft arbiter Jensch aan dat hij geblesseerd is aan het linkerbeen. Jensch wordt behandeld maar kan niet verder, de wedstrijd werd gestaakt en krijgt mogelijk een vervolg.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)