Foto Jeroen de Kock: Tim Steij (r) in betere tijden tegen WVHEDW

Swift-aanvaller Tim Steij al hele seizoen aan de kant

Tim Steij, aanvaller van Swift, raakte in de voorbereiding van het seizoen geblesseerd. Wat aanvankelijk leek op een lichte blessure, die slechts een korte tijd in beslag zou nemen, staat Steij nu al bijna twee maanden aan de kant met een scheurtje in de pees van zijn voet.

Op 24 augustus gebeurde het. Tijdens een wedstrijd op Het Kampioenschap van Amsterdam wilde Steij op doel schieten met zijn linkerbeen. Zonder in contact te komen met de uitkomende doelman klapte zijn rechter voet dubbel. Steij: “Ik weet niet eens wat er precies gebeurde. Naderhand zeiden ze in het ziekenhuis dat er niets gescheurd was. Later bleek bij mijn bezoek aan Fysiomed (waar Tom van Teeffelen, oud verzorger van Swift, werkt) dat ik een scheurtje in de pees van mijn voet heb. Het herstel zou zes tot acht weken duren, maar inmiddels zit ik al in mijn tiende week van de revalidatie.”

Foto Jeroen de Kock: Tim Steij (r) in betere tijden tegen WVHEDW
Foto Jeroen de Kock: Tim Steij (m) in betere tijden tegen WVHEDW

Met Van Teeffelen sprak Steij af dat hij nog zes behandelingen zou ondergaan. Inmiddels zijn er daar drie van voorbij. Steij: “Donderdag ga ik voor behandeling nummer vier. Dan nog in het weekend en dat moet er echt een duidelijke verbetering zijn. Als dat niet zo is ga ik naar een sportarts om opnieuw te laten kijken wat er aan de hand is. Dit duurt veel te lang.”

De aanvaller zorgt wel dat zijn conditie op peil blijft. Steij: “Als de pijn weg is wil ik wel direct weer aansluiten bij de groep en niet eerste nog weken aan mijn conditie moeten werken. Ik zie nu een lichte verbetering met betrekking tot de klachten, maar het is nog niet voldoende. Ik kan hardlopen, fietsen en een bal passen over vijf meter, maar bij langere afstanden of onverwachte bewegingen heb ik te veel last. Voorlopig is het nog even afwachten of die laatste behandelingen wat uithalen en anders moet ik me dus opnieuw laten onderzoeken.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)