Swift alweer begonnen met voorbereiding op nieuwe seizoen

De selectie van Swift is gisteravond al begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na vijf voetbalvrije weken was trainer Mark Evers weer blij om op het veld te staan. “We hebben een prima training afgewerkt. Het was alweer vijf weken geleden dat we hebben getraind, dus het was leuk om weer op het veld te staan.”

Swift begon als eerste ploeg uit onze regio weer met trainen en zo’n korte zomerstop heeft volgens de oefenmeester voor- en nadelen. “We hadden een kortere zomerperiode als voorgaande jaren, zeker voor de spelers van andere clubs die bijvoorbeeld nog nacompetitie hebben moeten spelen. Maar conditioneel was ik tevreden over de spelers. Ze zijn er natuurlijk niet heel lang uit geweest. Voor de groep is het fijn als ze even hun hoofd leeg kunnen maken.”

Rondje Swift

De voorbereiding wordt in juli twee weken onderbroken. “In juli krijgt de groep nog twee weken rust. We hebben voor deze gesplitste voorbereiding gekozen omdat dat beter uitkwam met de vakanties. Ik vond het wel een interessant concept en of het effect heeft, kunnen we aan het einde van het seizoen opmaken.”

Ondanks dat het de eerste training van het seizoen was, werd er niet van Evers zijn normale trainingsschema afgeweken. “Ik heb het gedaan zoals altijd. Ik ben geen trainer die meteen keihard conditietraining gaat doen, maar gewoon normaal. De spelers waren moe aan het einde, maar ik heb niemand gezien die aan het einde met zijn tong op de hielen liep.”

Evers kreeg gisteravond ook de kans om voor het eerst zijn nieuwe spelers aan het werk te zien. “De meeste kende ik wel. Als je versterkingen zoekt, ga je toch eerst in je eigen netwerk kijken. Bas Buimer kende ik niet, maar ik vond het leuk om te zien dat hij meteen een doelpuntje mee pakte tijdens de partijvorm. En ook Bas Middelkoop maakte op mij bijvoorbeeld een hele gedreven indruk.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)