Home / Hoofdklasse B zaterdag / Swift loopt in duel met AZSV wederom tegen nederlaag aan
Martin de Groot

Swift loopt in duel met AZSV wederom tegen nederlaag aan

Swift moest zaterdagmiddag wederom een nederlaag verwerken. Vorige week won het nog op bezoek in Volendam, maar nu leed het tegen AZSB de derde nederlaag van het seizoen: 0-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag

Het spelbeeld was direct duidelijk. Waar de thuisploeg probeerde om het spel te maken, liep de tegenstander veelvuldig terug en hoopte het op de tegenaanval. Binnen tien minuten was het echter al raak voor AZSV. Joost Rasing zorgde voor de openingstreffer, waardoor Swift aan de bak moest.

De bezoekers kozen ervoor om veelvuldig tijd te rekken, terwijl Swift het maar niet voor elkaar kreeg om de juiste keuzes te maken wanneer het voor het doel van de tegenstander stond. Over het gehele duel kreeg de club vijf tot zes honderdprocentkansen waarvan minstens twee mogelijkheden erin moesten, maar Swift ging niet goed om met de kansen. Daardoor stond het aan het einde van de wedstrijd met lege handen.

Martin de Groot, oefenmeester van Swift, was na afloop teleurgesteld in het resultaat. “Het blijft lastig om tegen een tegenstander te spelen die afbraakvoetbal speelt, anderzijds moet je je daar als team tegen wapenen. Bij ons ontbreekt dan simpelweg toch de creativiteit om het doelpunt te maken. Aan de andere kant mogen we nooit zo een tegentreffer krijgen.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)