Swift begint met gelijkspel tegen Nootdorp

Swift heeft in de zaterdag eerste klasse B een punt (1-1) overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Nootdorp. Bij rust stonden de Amsterdammers  nog met 0-1 voor door een treffer van Tobias Kuijvenhoven.

De voorsprong bij rust was meer dan verdiend. Het was zelfs een magere afspiegeling van de kansenverhoudingen in de het eerste bedrijf. Op een stroef veld gaf Swift in de eerste helft nauwelijks iets weg.  Zelf profiteerde het van onachtzaamheid in de defensie van Nootdorp. Eerste was het Tim Steij die bijna doel trof na een verkeerde terugspeelbal van Rick Brinkhorst.

Na een half uur was het wel raak.  Een misverstand tussen Mike Hollenberg en Daley Windhorst leverde een Amsterdamse treffer op. Tobias Kuijvenhoven maakt dankbaar gebruik van de geboden kans (0-1).

SVN_SWIFT_6870

De tweede helft was amper een minuut oud of het stond al weer gelijk. Een afstandsschot van Charlie Windhorst liet Bogdan Constantin kansloos, 1-1. Waar Swift in de eerste helft het overwicht had was dat in het tweede bedrijf precies omgekeerd.  Toch kregen de Amsterdammers nog mogelijkheden om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. En vrij trap van Teddy Janssen trof geen doel en als Mathijs Kortland iets meer het overzicht had gehouden dan had een drie tegen twee situatie wel wat meer op kunnen leveren.

Een  overwinning was gezien het spelbeeld ook te veel geweest voor Swift. De 1-1 was een eerlijke uitlag.