Swift begint nacompetitie met overtuigende zege op Sliedrecht

Swift is goed aan de nacompetitie begonnen. De Amsterdammers wonnen op eigen veld overtuigend met 3-0 van Sliedrecht. Door dit resultaat is Swift komend weekend vrij en speelt het over twee weken bij Kloetinge voor een plek in de Hoofdklasse.

Zowel Swift als Sliedrecht kreeg afgelopen weekend een mokerslag te verwerken.  In de eerste klasse C waande Sliedrecht zich al kampioen, een 3-0 voorsprong kon echter niet worden vastgehouden waardoor de titel verloren ging. Het verhaal van Swift is bekend, de Amsterdammers verspeelden het kampioenschap in de laatste wedstrijd op bezoek bij Nootdorp.

Swift 2

De wedstrijd op het Olympiaplein had wat moeite om op gang te komen. Swift was sterker maar kwam niet tot grote kansen. De eerste poging tussen de palen was van de bezoekers. Na een diepe bal nam Jordy de Jong het Swift-doel onder vuur. Met een fraaie redding wist Sieuwerd Teerink zijn goal schoon te houden. Aan de andere kant was Stef Leliveld dicht bij een treffer, maar ook hier bracht de doelman redding.

Swift 6

Na 34 minuten kwam Swift op voorsprong. Max van Wakeren schoot net van buiten het strafschopgebied raak nadat zijn poging van richting werd veranderd. Een paar minuten later wist de thuisploeg de score te verdubbelen. Nik Gabel zette goed door bij de achterlijn en stelde Leliveld in staat om de bal binnen te schuiven. Met een 2-0 stand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Swift 3

In de tweede helft voetbalde Swift uitstekend en kwam het met enkele fraaie aanvallen tot veel kansen. Sliedrecht raakte zichtbaar geïrriteerd en vond in scheidsrechter Kloet een zondebok. De bezoekers moesten dit binnen een paar minuten bekopen met drie gele kaarten voor commentaar op de arbiter. In de 65ste minuut was het duel beslist. Lars van den Berg kopte een corner hard tegen de touwen en zorgde zo voor de 3-0. In de slotfase kwam Sliedrecht nog dicht bij een treffer, doelman Teerink bleek deze middag echter niet te passeren.

Swift 4

Door de 3-0 zege heeft Swift twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de laatste wedstrijd uit de minipoule. De Amsterdammers gaan 30 mei op bezoek bij Kloetinge en kunnen dan alsnog een plek in de Hoofdklasse veilig stellen.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)