Scoren voor Swift in Volendam.

Swift behaalt eerste driepunter van het seizoen

Swift heeft zijn eerste competitieoverwinning van het seizoen geboekt. De Amsterdammers behaalden met tien man een 1-4 overwinning op bezoek bij NSC Nijkerk.

De ploeg van hoofdtrainer Martin de Groot kwam uitstekend uit de startblokken en zette Nijkerk onder druk, maar gedurende de eerste helft veranderde dat. Guido Moelee kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest het veld verlaten, waarna de thuisploeg ook nog eens op een voorsprong kwam te staan. Daardoor ging Swift met een kleine achterstand naar de kleedkamer.

In de tweede helft besloot Swift compacter te spelen, waardoor Nijkerk minder ruimte kreeg om te voetballen. Het resulteerde in de gelijkmaker van de bezoekers. Swift kreeg een penalty die Daan Sutorius wist te benutten. Kort daarna zorgde Fidel Yilmaz na een steekpass van Noa Benninga voor de 1-2, waarna Swift de tussenstand verdedigde. Tien minuten voor tijd verstevigde Benninga de voorsprong tot 1-3. In de blessuretijd was Jelle Spanninga nog goed voor de vierde en laatste treffer.

De Groot zag dat zijn ploeg zich uitstekend presenteerde. “Het blijft interessant om te zien dat een ploeg scherper is wanneer deze met tien man speelt. Het geeft de spelers de realisatie dat een fout grote gevolgen kan hebben, waardoor ze scherper op de bal zijn en automatisch harder werken. We hielden vandaag de linies goed bij elkaar en waren daarnaast effectief voor het doel. Dat leverde een goed resultaat op.”

Tekst: Jordi Smit