Home / Hoofdklasse B zaterdag / Swift bekroont 110-jarig bestaan met zege op Putten

Swift bekroont 110-jarig bestaan met zege op Putten

Swift heeft het 110-jarig bestaan zaterdag weten te bekronen met een zege. Winnen was na de winterstop nog niet gelukt. Maar Putten, dat al 8 wedstrijden op een zege wachtte, bleek de ideale tegenstander: 2-0.

Al snel bleek dat de Amsterdammers weinig te vrezen hadden van Putten. Het was in de eerste helft eenrichtingsverkeer. Met Fidel Yilmaz werd Swift voor het eerst gevaarlijk. Zijn poging resulteerde in een corner, waaruit Jesse Dingjan d bal in de handen van de keeper werkte. Na een klein kwartier volgde opnieuw een goede mogelijkheid voor Swift. Een overtreding op Koen Fokkema leverde de Amsterdammers een vrije trap op. Noa Benninga schoot de bal nog rechtstreeks in de handen van doelman Van Barneveld. Die gooide de bal vervolgens verkeerd uit, waardoor Swift een mooi verjaardagscadeautje leek te krijgen. Yilmaz snelde op de bal af, maar de doelman was net iets sneller en herstelde zo zijn eigen fout.

Daarna volgden nog wat kansjes voor onder andere Daan Sutorius. Maar er stonden bijna 30 minuten op de klok toen de eerste goal viel. Na een prima aanval was het Fokkema die van dichtbij raak schoot via de handen van de keeper. Ook Putten kreeg 2 kansjes, maar dat mocht nauwelijks naam hebben. Vlak voor rust was het weer raak voor Swift. Opnieuw was het Fokkema die de goal maakte. Hij speelde de keeper uit en schoof de bal keurig in de verre hoek.

De tweede helft begon voor Swift met een flinke domper: aanvoerder Daan Sutorius raakte geblesseerd en moest al strompelend het veld verlaten. Carlos Groen was zijn vervanger. Verder stelde de tweede helft ook behoorlijk teleur. Het spel was aan beide kanten erg slordig en dat zorgde ervoor dat er aan beide kanten nauwelijks kansen te noteren waren. Putten was in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg. Zo verspeelde Jesse Dingjan de bal op eigen helft en werd Putten gevaarlijk, maar Daan Siegerist kon opruimen. Naar mate de tweede helft verder vorderde werd Putten steeds gevaarlijker. Deen werd ver zijn doel uit gedwongen en moest de bal wegkoppen om redding te bieden. In de slotminuut was de thuisploeg nog heel dichtbij de aansluitingstreffer toen Deen de bal losliet, maar in tweede instantie had hij de bal klem. Zo hield de doelman zijn doel schoon en pakte Swift 3 punten.

De ploeg van Martin de Groot bezet nu de vierde plek. Volgende week neemt Swift het op tegen laagvlieger Flevo Boys.

Samenvatting: SDC Putten – Swift (0-2)

 Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend