Home / Algemeen / Swift blijft bij Capelle steken op gelijkspel

Swift blijft bij Capelle steken op gelijkspel

Swift heeft de kans laten liggen om verder afstand te nemen van de gevarenzone van de zaterdag Hoofdklasse. De ploeg van Bart Logchies kwam op bezoek bij concurrent Capelle niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor de Amsterdammers net boven de nacompetitiestreep blijven staan.

Het begon goed voor Swift: na tien minuten werd de score geopend. Capelle-doelman Bradly van der Meer kon een kopbal van Dennis Dinkgreve slechts half keren, waarna Carlos Groen in de rebound alsnog de 0-1 binnen tikte. Vervolgens zakte het niveau van de wedstrijd ver terug. Beide ploegen konden nauwelijks een kans creëren en hadden ook moeite met het zware grasveld.

In de tweede helft kwam Capelle op gelijke hoogte, net als Swift uit een hoekschop. Deze werd ongelukkig verlengd richting Luuk Kraaijeveld, die bij de tweede paal voor de 1-1 zorgde. Daar bleef het ook bij in het matige duel dat geen winnaar verdiende. Pas vlak voor tijd probeerden de bezoekers nog iets, maar werd een vrije trap van Dinkgreve gepareerd door Van der Meer.

Door het gelijkspel verandert er niet heel veel in de stand. Swift blijft twaalfde staan, nu één punt boven de nacompetitiestreep. Volgende week komt koploper Volendam op bezoek. Bij die ploeg lijkt zand in de motor te zitten nadat er in de laatste vier duels slechts twee punten werden gepakt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Hoofdklasse zaterdag.

Archieffoto: Jose Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)