Foto Paul Stoeltie: Fidel Yilmaz wordt gefeliciteerd met zijn treffer

Swift blijft maar winnen in de hoofdklasse

Nieuwkomer Swift heeft in de hoofdklasse haar derde overwinningen op rij geboekt. De ploeg van Mark Evers won in Nijkerk met 0-3 van NSC. De Amsterdammers hebben niet alleen al negen punten, maar hoefden tot op heden ook nog geen doelpunt te incasseren.

Odin’59 uit Heemskerk blijft de Amsterdammers op doelsaldo net voor als het gaat om de koppositie in de Hoofdklasse A. Maar dat is iets waar niemand aan het Olympiaplein om wakker zal liggen. Na de zeges op LRC (5-0) en DOVO (1-0) werd er weer een mooi hoofdstuk aan het hoofdklasse-avontuur toegevoegd.

Lars van de Berg

Al na drie minuten zette Swift een enorme stap naar de zege. NSC-speler Jordan Kemp kreeg de rode kaart en de toegekende vrije trap werd door Max van Wakeren binnen geschoten (0-1). De ploeg van Mark Evers was toonaangevend in de eerste helft. Na een half uur leek een tweede treffer in de maak, maar een inzet van Jaap Smeeing werd van de doellijn gehaald. Niet veel later was het wel raak. Smeeing zorgde met zijn vierde treffer van het seizoen voor de 0-2.

NSC in de aanval tegen Swift

Na rust consolideerde Swift de voorspong en kwam het niet of nauwelijks in gevaar. In de blessuretijd bepaalde Fidel Yilmaz de eindstand op 0-3. Volgende week speelt Swift thuis tegen Bennekom dat op momenteel op de laatste plaats staat met een punt.

Keeper. NSCJPG

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse zaterdag.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)