Swift boekt belangrijke zege op slecht veld bij Voorschoten

In de zaterdag eerste klasse B heeft Swift een zeer belangrijk zege geboekt bij Voorschoten. De enige treffer van de wedstrijd werd twintig minuten voor tijd gemaakt door Tijs Boeting. Door de drie punten komt ook voor Swift het bereiken van de nacompetitie heel dicht bij.

Op Sportpak Adegeest was er van goed voetbal nauwelijks sprake. Swift probeerde het in eerste instantie wel met combinatie voetbal maar het zeer slechte veld zorgde er voor dat dat nauwelijks mogelijk was. Naarmate de wedstrijd vorderde werd er dus ook steeds vaker de lange bal gehanteerd.

De Amsterdammer hadden wel het overwicht en kwamen, zeker in de eerste helft nauwelijks in de problemen. Doelman Bogdan Constantin moest twee keer in actie komen bij een corner van de thuisploeg, maar verder had hij niet veel te doen. Swift creëerde ook niet veel. Tim Steij kreeg de enige grote kans in de 45 minuten voetbal. Als de aanvaller iets slimmer was geweest had hij zeker en strafschop verdiend, maar Steij bleef na een overtreding op de been en schoof de bal vervolgens naast.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Een zeer matige wedstrijd kabbelde voort. Thijs Haselfhoff moest na een zware overtreding met een enkel (linker) blessure het veld verlaten. De matchwinnaar van vorige week werd vervangen door Tijs Boeting. Hij besliste vlak na zijn invalbeurt voor de enige treffer van de wedstrijd.

Linksback Marcel van Aken onderschepte een aanval van Voorschoten en koos direct voor de diepte. Waar Steij net terugliep uit buitenspelpositie bewandelde Boeting juist de omgekeerde weg.  Zo rond de middenlijn liep hij weg uit de rug van zijn bewaker, ontving de pass van Van Aken en ging alleen op de doelman af om vervolgens de 0-1 te maken.

Oostermeijer: “ We waren absoluut de bovenliggende partij en we hebben verdiend gewonnen op dit slechte veld.” Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag eerste klasse B.

Foto via Twitter Voorschoten: teleurstelling bij de thuisploeg na de nederlaag tegen Swift