Swift boekt belangrijke zege op Voorschoten

In de zaterdag Eerste klasse B heeft Swift vandaag goede zaken gedaan. De ploeg van Kees Oostermeijer wist met 3-1 te winnen van Voorschoten ’97, dat voorafgaand aan speelronde zes op een derde plaats stond. Door deze overwinning gaat Swift over de tegenstander van vandaag heen en schuift op van plaats vijf naar vier.

De wedstrijd Swift-Voorschoten ’97 was er één met twee gezichten. Dit zag ook trainer Oostermeijer, die zijn ploeg aan het eind van de eerste helft pas de overhand zag nemen. Oostermeijer: “De tegenstander was goed de eerste helft, ze zette snel en veel druk en daar hadden wij moeite mee. Daarnaast hadden ze een balvaste spits waar ze de bal altijd kwijt konden. Pas tien minuten voor het eind van de eerste helft namen wij het over.”

Het was absoluut waar dat Voorschoten in de eerste helft het beste van het spel had. Al na twaalf minuten kwamen de gasten ook op voorsprong via een vrije trap. Robin Diets gaf een klein tikje opzij en Roberto Escudero Apraiz schoot hard door de muur heen. Swift keeper Bogdan Constantin had geen antwoord op de inzet van Escudero Apraiz en daardoor keek de thuisploeg al vroeg tegen een achterstand aan. Meteen na de 1-0 kreeg Voorschoten meer mogelijkheden om de score uit te breiden. Escudero Apraiz raakte nog geen minuut later de paal en een lob van spits Shemiel Constancia ging maar net naast. Daar tegenover stond een grote kans voor Swift aanvaller Tim Steij. Hij kon na een kwartier alleen op keeper Robbert van der Post aflopen, maar Van der Post redde goed en zorgde ervoor dat de stand onveranderd bleef. De bezoekers hadden in het verloop van de eerste helft meer kansen op een doelpunt dan Swift, maar Voorschoten wist deze niet te benutten. Swift daarentegen creëerde niet bijster veel, maar wist vijf minuten voor rust wel langszij te komen. Een corner van Tobias Kuijvenhoven werd bij de eerste paal binnengekopt door Marcel van Aken. Met een 1-1 tussenstand zochten beide teams de kleedkamers op.

_JBE6164
Foto John Beckman: Tim Steij maakte er vandaag twee tegen Voorschoten

Swift begon de tweede helft een stuk beter dan het eerste bedrijf. In de 47e minuut lag de bal al achter Van der Post. Mathijs Kortland gaf Fabian Munsterman de mogelijkheid om te scoren en dat deed de middenvelder ook, ware het niet dat de scheidsrechter de treffer afkeurde vanwege buitenspel. Het gaf wel aan dat Swift in de tweede helft de punten op sportpark Olympiaplein wilde houden. Met nog een half uur voor de boeg was het Steij die Swift op voorsprong zette. Munsterman zette Steij met een prima steekbal recht voor Van der Post en de aanvaller rondde koelbloedig af. Nog geen tien minuten later wist Steij nogmaals te scoren. Ditmaal was het Kortland die Steij bediende en opnieuw had de doelman van Voorschoten geen antwoord op de inzet van Steij. In het restant van de wedstrijd wist Voorschoten nog één goede kans te creëren. Een voorzet van Michel Kasper kwam op het hoofd van Joshua Steenvoorden terecht, maar zijn kopbal ging net naast. Een klein opstootje wist Swift ook niet van de wijs te brengen en daardoor was het de thuisploeg dat met 3-1 de winst pakte.

Trainer Oostermeijer was tevreden met de winstpartij van vandaag. “Het is goed dat we na een nederlaag het nu goed op wisten te pakken. In de tweede helft isoleerde wij hun spits en haalde daarmee de angel eruit. Toen konden zij ook niet meer zoveel druk zetten en kregen wij meer ruimte. In de tweede helft hadden wij misschien meer doelpunten kunnen maken, maar voor de rest ben ik tevreden. Naast de overwinning van vandaag hebben we in de tweede helft als team ook goed gespeeld. Ik kijk naar het proces en de overwinning en het goede spel van vandaag dragen daar aan bij”, aldus Oostermeijer.

Foto’s: John Beckman