Home / slideshow / Swift boekt ruime overwinning op ONS Sneek
avv Swift

Swift boekt ruime overwinning op ONS Sneek

AVV Swift behaalde zaterdagmiddag een terechte thuisoverwinning tegen ONS Sneek. De Amsterdammers waren met 5-2 te sterk.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag

Direct vanaf de aftrap was het overwicht van Swift te merken. Waar de Friezen bovenal op de counter voetbalde, zorgde Swift ervoor dat het snel op voorsprong kwam. Noa Benninga maakte uit een kopbal de openingstreffer, waarna Jose Barbosa Nhoca voor de 2-0 zorgde. Nadat Daan Sutorius naar de kant moest met liesklachten, zette invaller Daan Driever nog voor rust de 3-0 op het scorebord.

In de beginfase van de tweede helft creëerde Swift vijf tot zes grote kansen voor de 4-0, maar de thuisploeg verzilverde de mogelijkheden niet. Vervolgens was het aan de andere kant wel raak, waardoor Swift moest oppassen dat het scherp genoeg bleef en de tegenstander geen ruimte gaf. De treffer van Driever en daarmee de 4-1 hielp daarbij. Vervolgens maakte ONS Sneek nog de 4-2, waarna Mex Bakker voor het slotakkoord zorgde: 5-2.

De overwinning zorgde bij Martin de Groot voor een glimlach op zijn gezicht. “In de eerste helft speelden we gedisciplineerd. Waar de tegenstander inzakte, moesten we ervoor zorgen dat we verdedigend zo min mogelijk weggaven. Dat hebben we vandaag uitstekend gedaan. Daarbij was het fijn dat we in de eerste helft met 3-0 voorkwamen, waarmee we het voor ons na rust eenvoudiger werd om de drie punten binnen te halen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)