Home / slideshow / Swift boekt ruime overwinning op RKAV Volendam

Swift boekt ruime overwinning op RKAV Volendam

AVV Swift heeft een ruime overwinning behaald in de Hoofdklasse. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij RKAV Volendam met 1-4.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag

De wedstrijd begon dramatisch voor Swift, want de bezoekers moesten na een paar minuten al wisselen. De teruggekeerde Fidel Yilmaz leek op tijd fit te zijn, maar moest in de openingsfase door een verrekking opnieuw afhaken. Swift pakte de wedstrijd echter goed op en had de controle over het duel. Nadat Daan Sutorius de bal hard tegen de lat aan trapte, zorgde Carlos Groen in de rebound voor de voorsprong. Het was eveneens de ruststand.

Tien minuten na rust kwam RKAV Volendam langszij, maar Swift bleef geconcentreerd en maakte een paar minuten later via Sutorius alweer de tweede treffer. Het doelpunt gaf de Amsterdammers het vertrouwen om door te gaan. Waar RKAV Volendam het nodige risico moest nemen om de gelijkmaker te forceren, kreeg Swift voorin steeds meer ruimte om te voetballen. Het leverde een 1-3 tussenstand op dankzij een doelpunt van Jelle Spanninga. Koen Fokkema zorgde voor het slotakkoord.

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)