Swift boekt verdiende overwinning op Sliedrecht

Swift heeft in de zaterdag Hoofdklasse eindelijk weer een overwinning weten te behalen. De ploeg van Mark Evers versloeg op eigen veld Sliedrecht met 2-1.

Swift begon sterk aan de wedstrijd en kreeg na een minuut spelen al een goede kans om de score te openen. Ron Rosenhart nam een diepe bal goed mee maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal rollen. De thuisploeg behield het initiatief en na acht minuten redde Sliedrecht-doelman Bas Jan Munten goed op een vrije trap van Dennis Dinkgreve. Tien minuten later mocht Dinkgreve opnieuw aanleggen voor een vrije trap. De middenvelder trof de paal maar verdediger Daan van Benthem was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

Na de openingstreffer van Swift kwamen de bezoekers iets beter in de wedstrijd. Dit leidde na bijna een half uur spelen tot de eerste kans. Sjoerd van der Waal werkte de bal langs keeper Sieuwerd Teerink, alleen verdediger Mike Ruijter was goed meegelopen om de bal vlak voor de lijn weg te werken.

Swift behield in het vervolg van de eerste helft de controle, zonder echt kansen te creëren. Drie minuten voor rust had Van Benthem voor zijn tweede van de middag kunnen tekenen. De rechtsback schoot uit een corner van Max van Wakeren ditmaal echter over.

20160924-swift-sliedrecht-gabel

Na rust kwam Swift weer gedreven uit de kleedkamer en ging het op zoek naar de tweede treffer. Na twee minuten bediende Nik Gabel Dinkgreve met een voorzet vanaf links. De middenvelder kon de bal niet genoeg drukken en zag zijn inzet hoog over gaan. Ruim tien minuten later werd Bas Buimer voor het eerst in stelling gebracht. De spits kopte een voorzet van Van Wakeren over.

De grootste kans op de 2-0 was voor Van Wakeren. Na een vrije trap van Sliedrecht kwam Swift er snel uit over de linkerkant. De poging van Van Wakeren ging echter voorlangs. Tien minuten later was Van Wakeren opnieuw gevaarlijk. De linksbuiten kon de rebound op een inzet van invaller Lionel Frederik echter niet in de goal werken.

Sliedrecht werd in de slotfase pas gevaarlijk voor het doel van Teerink. Aanvoerder Gavir Breidel gleed een schot Arif Irilmazbilik op een  paar meter van het doel over. In de blessuretijd besliste Swift alsnog het duel. Doelman Munten ging bij een vrije trap mee naar voren en Swift counterde via Van Wakeren, Frederik en Van Benthem als eindstation naar de 2-0. Coen van der Waal tekende met een prachtige vrije trap nog wel voor de 2-1, maar die goal was alleen nog voor de statistieken van belang.

Trainer Mark Evers was content met de zege van zijn ploeg. “We hebben vandaag verdiend gewonnen. Het spel was niet goed maar de punten zijn op dit moment het belangrijkste.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.