Swift boekt zakelijke overwinning op NSC Nijkerk

Hoofdklasser Swift heeft op eigen veld haar eerste zege van 2016 geboekt. De ploeg van Mark Evers maakte het zichzelf onnodig moeilijk, maar won uiteindelijk verdiend met 2-0. Swift pakte daarmee voor het eerst in vier wedstrijden weer eens drie punten.

De openingsfase van de thuisploeg was slordig en het waren de bezoekers die de eerste kleine mogelijkheden kregen. Aanvaller Daniel Almendro Rivas opende na drie minuten vanaf rechts op de mee opgekomen linksback Wesley Vaes, die over schoot. De grootste kans in de beginfase was echter toch voor Swift. Fabian Munsterman kopte de bal uit de kluts net naast.

IMG_0023 (Medium)

Vervolgens hadden beide ploegen moeite met het creëren van kansen en werden er over en weer veel fouten gemaakt in balbezit. Tien minuten voor rust viel er pas weer wat te beleven op sportpark Olympiaplein. Het was opnieuw Almendro Rivas die gevaarlijk werd en vanaf een meter of twintig hard uithaalde. Keeper Sieuwerd Teerink moest in actie komen om het schot te keren. Uit de tegenstoot brak Maarten de Lange door en moest Nijkerk-doelman Patrick Ter Mate aan de noodrem trekken om de aanvaller te stoppen. De overtreding vond plaats buiten het strafschopgebied en De Lange week te veel uit naar de buitenkant waardoor de scheidsrechter terecht besloot om de keeper geel te geven. Beide ploegen werden niet meer gevaarlijk voor rust en gingen rusten met de brilstand op het bord.

IMG_0021 (Medium)

Swift kwam na de rust sterk uit de startblokken en na vijf minuten opende Max van Wakeren de score voor de thuisploeg. Hij kon over links vrij doorlopen op Ter Mate en liet de keeper met een goed schot kansloos. Tien minuten later leek de ploeg van Mark Evers op rozen te zitten. NSC-aanvoerder Rinke Rozema kreeg een gele kaart voor een overtreding en beledigde vervolgens de scheidsrechter waarna hij zijn tweede gele kaart ontving en het veld moest verlaten.

Swift kreeg vervolgens enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd beslissen maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp. Het mocht van geluk spreken dat een vrije trap van NSC-verdediger Desmond Sturing op de lat belandde. Vijf minuten later schoot diezelfde Sturing opnieuw een vrije trap rakelings naast. Invaller Thijs Haselhoff had daarna de kans om Swift de wedstrijd te beslissen maar op aangeven van Fidel Yilmaz faalde hij oog-in-oog met Ter Mate.

IMG_0029 (Medium)

Een minuut later haalde een andere aanvaller, Hasse Bosboom, goed uit maar zijn inzet werd goed gepakt door Ter Mate. In de laatste minuut van de extra tijd gooide Bosboom uiteindelijk wel de wedstrijd in het slot. Na een goede actie van Van Wakeren kapte hij verdediger Klaas de Graaf uit en schoof hij de bal beheerst langs Ter Mate.

Swift houdt door de overwining op NSC aansluiting met de top vijf in de zaterdag hoofdklasse. Volgende week gaat de ploeg van Mark Evers op bezoek bij Bennekom. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)