Swift boekt zwaarbevochten zege op AC Amsterdam

In de zondag vierde klasse F heeft Swift kampioenskandidaat AC Amsterdam verslagen. Aan het Olympiaplein leek de wedstrijd lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien. Een treffer van Swift-invaller Joost Jenneskens in blessuretijd zorgde echter alsnog voor een zwaarbevochten zege voor de thuisploeg.

De voorbereiding op het duel van zowel Swift als AC Amsterdam was perfect met alleen maar winstpartijen. Tijdens de eerste helft bleek ook dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn. AC Amsterdam probeerde de hele wedstrijd druk uit te oefenen op de verdediging van Swift, wat leidde tot veel diepte in het spel van de gastheren. Het probleem voor Swift was daardoor dat het niet aan de bal kon komen vanuit keeper Jamir Cornelia en het voornamelijk ging om het winnen van de afvallende bal.

In de opbouw bleek ook dat AC Amsterdam goed kon voetballen. Swift probeerde deze opbouw vroeg te storen, maar de bezoekers voetbalden zich hier makkelijk onderuit. Het speelveld werd hierdoor redelijk lang, kansen waren er voor beide ploegen. De beste mogelijkheden waren voor Jens Kimmel. De Swift-aanvaller kwam twee keer één op één met de goed keepende Lemuel van Gom. Daarnaast redde Swift-doelman Cornelia een paar keer uitstekend waardoor het lang 0-0 bleef aan het Olympiaplein.

In de laatste tien minuten ging AC Amsterdam duidelijk voor de winst door achterin één op één te spelen. De behendige spelers Marouane Amine en Jamal Ahaddouch zorgden voor veel onrust bij Swift. Doordat de ruimtes nog groter werden wist ook Swift nog gevaarlijk te worden in de slotfase. In de blessuretijd zorgde de net ingevallen Joost Jenneskens voor de bevrijdende 1-0. Het feest was compleet aan het Olympiaplein. Met 6 punten uit 2 wedstrijden heeft Swift een uitstekende start van de competitie, AC Amsterdam moet na twee wedstrijden al in de achtervolging bij de andere titelkandidaten uit de vierde klasse F.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.