Swift de kansen, UNO de punten

In de vierde klasse F heeft Swift een goede wedstrijd niet kunnen bekronen met punten. Ondanks vele mogelijkheden en een goede organisatie achterin verloor het elftal van Johan van Wort van UNO. De gasten uit Hoofdorp scoorden vlak na rust en wisten deze voorsprong met veel kunst en vliegwerk te behouden. Het duel eindigde uiteindelijk in 0-1.

Swift miste, in vergelijking met de eerste zeven wedstrijden haar keeper vanwege een knieblessure. Hierdoor debuteerde Isca Paladino onder de lat bij de thuisclub.

20131103_160604

In de eerste helft waren er weinig momenten van opwinding te noteren. UNO speelde behoudend en nam geen enkel risico om tot mogelijkheden te komen. Swift probeerde vooral via de snelle buitenspelers gevaarlijk te worden. Dit lukte na tien minuten voor het eerst, Jens Kimmel gaf een uittekende voorzet op Laurens van Beek. De kopbal van de aanvaller miste echter kracht en richting om het UNO-keeper Thomas Greveling lastig te maken. Ondanks dat Swift de bovenliggende partij was wist het elftal verder weinig te creëren in de eerste helft. De bezoekers werden vlak voor rust voor het eerst echt gevaarlijk. Een vrije trap werd hard binnen gekopt door Ferdi Lammerse. De scheidsrechter keurde de treffer wegens duwen terecht af. Met een 0-0 stand werd er gerust.

Swift kwam goed uit de kleedkamer en kreeg al snel een niet te missen kans. Een voorzet van Kimmel werd voor open doel door Van Beek te slap ingeschoten en leverde geen doelpunt op. Even later kwam UNO wel op voorsprong. Danny Handgraaf stuurde Kevin van der Weijde weg, de spits omspeelde de uitkomende doelman Paladino en rondde beheerst af.  Zo stond Swift op achterstand terwijl het elftal eigenlijk zelf had moeten scoren. Na deze tegenvaller probeerde Swift met verzorgd voetbal de gelijkmaker te forceren. Er werd niet gewisseld en de tactiek bleef hetzelfde: met een verzorgde opbouw via de buitenspelers tot kansen komen.

20131103_160612

Kansen kwamen er ook voor de gastheren. Zo kon Erik Pulles een mooie solo net niet tot doelpunt promoveren en was Kimmel via de linkerkant ook vaak gevaarlijk. Zijn voorzetten miste echter scherpte en een laag schot werd uitstekend gekeerd door de goede doelman Greveling. UNO beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong en kwam amper meer over de middenlijn. In de absolute slotfase wisselde Swift nog drie keer om alsnog de gelijkmaker te forceren. Ondanks een aantal goede mogelijkheden in de slotfase lukte dit niet. UNO hield stand en stal de punten op het Olympiaplein van een beter Swift.

image-9

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)