Home / Algemeen / Swift weet Amsterdamse derby in laatste minuut te winnen

Swift weet Amsterdamse derby in laatste minuut te winnen

Zaterdag stond de Amsterdamse derby in de Hoofdklasse op het programma. Swift ontving De Dijk op het Olympiaplein. Het duel leek in 0-0 te eindigen, maar in de laatste minuut bezorgde Fidel Yilmaz Swift de zege.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in de Hoofdklasse B zaterdag

In de eerste helft kregen de aanwezige toeschouwers een open duel te zien, met kansjes over en weer. De eerste goede mogelijkheid was voor Daan Sitorius, die een vrije trap bijna binnen schoot. Even later werd De Dijk gevaarlijk via Mylan Polman op links. Zijn actie resulteerde in een corner, maar die leverde niks op. Ook de volgende mogelijkheid was voor De Dijk. Na een slechte uittrap van Virgil Deen kwam de bal voor de voeten van Hussam Dowaah terecht, die niet wist te scoren. Ook van afstand werd De Dijk gevaarlijk. Een schot van Daan Pruim werd ternauwernood over het doel getikt door Deen.

Daarna zakte het tempo even wat in en was het wachten op kansen. Na ruim een halfuur kwam er een goede mogelijkheid voor Max van Wakeren, maar hij kopte een voorzet van Victor Beker van dichtbij over. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen de kleedkamer weer in.

Swift kwam daar duidelijk beter uit en in de eerste 20 minuten van de tweede helft had De Dijk eigenlijk niks in de brengen. Carlos Groen had zijn ploeg al snel op 1-0 kunnen zetten, maar miste van dichtbij. Daarna duurde het lang voordat er nieuwe kansen ontstonden. Het was duidelijk dat Swift de sterkere ploeg was, maar dat wist het niet om te zetten in kansen.

Een kwartier voor tijd kwam De Dijk er nog één keer goed, maar een langdurige aanval resulteerde uiteindelijk niet in een doelpoging. Even later had Polman er nog een keer vandoor gekund, maar hij werd gevloerd door Mathieu Cristianen, die daar dan ook geel voor kreeg. Het slotoffensief was van de thuisploeg. Een schot van Beker kwam terug het veld in, maar de rebound was niet aan Fidel Yilmaz besteed. Toch zagen ze bij De Dijk ook dat Yilmaz dreigend was en liep Hjalmar Oomes nog tegen een gele kaart aan toen hij hem af wilde stoppen. Een paar minuten voor tijd verraste Van Wakeren nog met een afstandsschot, maar Lassabe Nikiema keepte alert. Het was pas in de allerlaatste minuut dat Fidel Yilmaz toch nog de 1-0 binnen kopte.

Omdat de concurrentie allemaal punten liet liggen, strijdt Swift nog steeds mee om de periodetitel. Volgende week valt de beslissing tegen Genemuiden, dat ook nog meedoet om de periodetitel. Eemdijk, de derde kandidaat, gaat op bezoek bij Urk. Onderin zag De Dijk dat DETO een punt pakte, terwijl Buitenpost ook verloor. Daardoor hebben alledrie die ploegen nu 5 punten.

Zaterdagavond of zondagochtend is de samenvatting van het duel inclusief reacties van beide trainers te zien op onze website.

Opstelling Swift: Virgil Deen, Raymond Manuputty, Guido Moelee, Daan Sutorius, Fidel Yilmaz, Max van Wakeren, Sean den Hoed, Barbosa Nhoca, Victor Beker, Carloes Groen, Noa Benninga

Opstelling De Dijk: Lassane Nikiema, Dennis Darnley, Viktor Banki, Brian Grootheusheidkamp, Hjalmar Oomes, Feyo Glim, Mylan Polman, Jordan de Jong, Daan Pruim, Hussam Dowaah, Mohamed Akhayad

Ook in de toekomst dit soort artikelen blijven lezen? We kunnen niet zonder jouw steun. Voor maar €0,85 per week word je Vriend van Het Amsterdamsche Voetbal en ontvang je onze seizoensgids.


Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend