Swift doet goede zaken in Nootdorp

In de strijd om lijfsbehoud in de zaterdag Hoofdklasse heeft Swift een belangrijke zege geboekt. De ploeg van Bart Logchies versloeg nummer voorlaatst Nootdorp met 1-3 en heeft inmiddels een gat van vijf punten met de nacompetitiestreep geslagen.

De Amsterdammers hadden nog iets goed te maken met de thuisploeg, waartegen in oktober verrassend gelijk werd gespeeld. Het duurde in Nootdorp een uur voordat er voor het eerst te juichen viel. Ron Rosenhart opende de score en deze voorsprong gaven de bezoekers niet meer uit handen. Tien minuten na de openingstreffer vergrootte Max van Wakeren, vorige week ook trefzeker tijdens het knotsgekke gelijkspel tegen koploper Volendam (4-4), de marge voor Swift: 0-2.

Via invaller Pim Hulst deed Nootdorp nog iets terug, maar echt spannend werd het niet meer. Zes minuten voor tijd gooide Swift het duel in het slot. Nadat Rosenhart onreglementair werd tegengehouden, kende scheidsrechter Jobse een strafschop toe. Vanaf de penaltystip voltrok Guido Moelee het vonnis om de eindstand op 1-3 te bepalen.

Het is een belangrijke overwinning, want Swift is hierdoor naar de elfde plek gestegen. De voorsprong op de gevarenzone bedraagt inmiddels vijf punten. Volgende week zijn de Amsterdammers vrij, op 2 maart komt hekkensluiter Xerxes/DZB op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Hoofdklasse zaterdag.