Swift voor het eerst in achttien weken onderuit

Swift is in de zaterdag Hoofdklasse voor het eerste in achttien weken tegen een nederlaag aangelopen. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van RVVH uit Ridderkerk. Swift speelde bijna een uur lang met een man minder na een twijfelachtige rode kaart voor Daan van Benthem. In de slotfase volgden nog twee rode kaarten waarna het vuurtje even hoog oplaaide. Maandag een samenvatting en reacties van Swift – RVVH.

Nadat Guytano Dos Santos (RVVH) in tachtigste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, na een overtreding op Fabian Munsterman, kreeg de ploeg van Mark Evers net even het zetje in de rug dat het nodig had. Zo kreeg een zeer matig duel toch nog een enerverend slot. Doelpunten leverde het niet meer op. Wel volgde er nog een rode kaart voor aanvoerder Rutger de Vries die de bal richting het gezicht van RVVH-trainer Giovanni Franken schoot. Het was het slotakkoord van diverse kleine opstootjes aan de zijlijn in een hectische slotfase. Evers: “Gelukkig ben ik een stuk rustig geworden dan een aantal jaren geleden. Het was niet slim wat Rutger (De Vries, red.) deed. Dit gaat hem wel een paar wedstrijden kosten, ben ik bang.”

Foto HAV | Aan het eind van het duel werd het nog even spannend op en naast het veld

Het was het slotstuk van een zeer matige voorstelling. Ddat was mede te danken aan scheidsrechter Van der Pol, die na een half uur spelen Van Benthem met rood naar de kant stuurde. Evers: “Hij zei wegens een doorgebroken speler, maar daar was volgens mij geen sprake van.” Van Benthem haalde Benjamin Martha neer, een duidelijk overtreding op de rand van de zestienmeter. Geel was op zijn geplaatst geweest en omdat Jouke Spanninga daar nog achter stond, was het geen doorgebroken speler.

Het was wel de ommekeer in de wedstrijd. Swift, dat alleen gevaarlijk was geweest via een kopbal van Mike Ruijter, kwam er in het resterende kwartier niet meer aan te pas. Doelman Teerink voorkwam een achterstand toen hij eerst een inzet van Martha stopte en in de rebound een zeker lijkend doelpunt van Stevie Soares (een schot van de rand van de zestienmeter) wist te keren  Swift overleefde het laatste kwartier voor rust en kon zich vervolgens in de kleedkamer hergroeperen.

Foto Paul Stoeltie ” Mike Ruijter kopt een vrije bal in de handen van Danny Spelde

RVVH had het overwicht, maar de Amsterdammers kregen het redelijk onder controle. Met Jorik Hollewand weer centraal achterin naast Ruijter – hij begon in de spits wegens een blessure van Bas Buimer en de afwezigheid van Jaap Smeeing – leek het er op dat RVVH niet echt meer gevaar kon stichten. Een overtreding van Dennis Dinkgreve was de aanleiding van de enige treffer van de wedstrijd. Een vrije trap van Julian Agatowski werd door Guytano Dos Santos achterwaarts doorgekopt en verraste Teerink: 0-1

Foto Paul Stoeltie | Jorrit Stracke mist een grote kans op d gelijkmaker

Nog voordat RVVH ook met tien man kwam te staan, kreeg Ruijter nog een niet te missen kans op de gelijkmaker. Geheel vrijstaand binnen de vijf meter kopte hij een voorzet van Max van Wakeren in de handen van doelman Danny Spelde. Het had de gelijkmaker moeten zijn. Met Jorrit Stracke als extra aanvaller probeerde Swift het in de laatste tien minuten nog wel (toen het tien tegen tien was), maar de spits was te gehaast in de afronding nadat hij door Yilmaz alleen voor Spelde werd neergezet. Ook in de laatste minuut van de reguliere speeltijd twijfelde Stracke teveel om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse. Maandag beelden en reacties van deze wedstrijd in samenwerking met RVVH TV.