Foto Paul Stoeltie

Swift en Achilles Veen spelen gelijk in vermakelijk duel

In een wedstrijd vol passie, strijd en spanning hebben Swift en Achilles Veen de punten moeten delen. De eerste helft was voor de bezoekers uit Noord-Brabant en het tweede bedrijf was absoluut voor het elftal van Mark Evers. De 1-1 eindstand was dan ook een prima weergave van de verhoudingen op het veld. Door het gelijkspel loopt koploper Odin’59 verder uit en bezet Swift de derde plek in de Hoofdklasse A.

De Amsterdammers begonnen slap aan het duel en keken al vroeg tegen een achterstand aan. In de vierde minuut werkte Bas van Loon een voorzet binnen na matig optreden in de Swift-defensie. De thuisploeg had moeite om in haar spel te komen en zag de tegenstander een aantal keren gevaarlijk uitbreken. Swift was in de 20ste minuut voor het eerst gevaarlijk nadat een indraaiende vrije trap tegen de paal werd geschoten.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg goed weg. Een hard en laag schot van Ayden Kuypers werd ternauwernood naast getik door doelman Sieuwerd Teerink. Niet veel later bokste diezelfde Teerink een voorzet slecht weg, het daaropvolgende schot belandde op de lat. Met een 0-1 achterstand zocht Swift de kleedkamer op.

In de tweede helft een ander spelbeeld. Swift speelde met veel passie en ging overtuigend op jacht naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er dan ook. Rond de 55ste minuut schoot Hasse Bosboom vanaf rand zestien tegen de paal, de rebound van Fabian Munsterman werd fraai gepakt door doelman Guido van Sant. Niet veel later wist deze doelman zich weer te onderscheiden door een afstandschot goed uit de bovenhoek te halen. Aan de andere kant kwamen de bezoekers er twee keer gevaarlijk uit waarbij er over werd geschoten.

In de 67ste minuut bracht Swift-trainer Mark Evers Marcel van Aken en Fidel Yilmaz binnen de lijnen. Amper een minuut later kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Een vrije trap vanaf de zijkant werd door Lars van den Berg achter doelman Van Sant gekopt. In laatste twintig minuten van het duel was het tempo hoog en kon het alle kanten op gaan. Beide elftallen kregen voldoende mogelijkheden op de winst, de grootste was echter voor Swift. Charlton Linger stond koud in het veld toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van de sterk spelende Yilmaz. De grote spits schoot de vrije kans echter tegen de paal. Vlak voor tijd werd trainer Mark Evers nog weggestuurd nadat de trainer het veld betrad. Gescoord werd er niet meer op het Olympiaplein en dus eindigde het boeiende gevecht tussen Swift en Achilles Veen in 1-1.

Swift trainer Mark Evers: “ We hebben vandaag met passie gespeeld. In de eerste helft hadden we moeite om kansen te creëren. In de tweede helft waren we echt beter en komen we verdiend op 1-1. Een terechte uitslag van een wedstrijd op hoog niveau in de Hoofdklasse. Dat ik nog word weggestuurd vind ik een beetje kinderachtig. Ik haal een opstootje uit elkaar en hierbij stap ik met mijn voet op de zijlijn. Volgens de regels spelbederf en een rode kaart. Dit voelde de leidsman niet goed aan. Er is ook niks gezegd of gebeurd. Maar er zal wel een rapporteur langs de lijn hebben gestaan waardoor hij de regels moest volgen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en de ranglijst op de klassenpagina van de hoofdklasse. Maandag ook beelden en reacties in ‘De terugblik’