avv Swift

Swift en Berkum houden elkaar in evenwicht in strijd om periodetitel

Swift is al zeker van de nacompetitie, maar of het de nacompetitie ingaat omdat het een periodetitel van Eemdijk overneemt, of omdat het er zélf een heeft veroverd, is nog niet duidelijk. De Amsterdammers zijn nog in een strijd om de derde periodetitel met Berkum, de tegenstander in de voorlaatste speelronde.

Bij winst was de periodetitel een feit voor Swift, bij een andere uitslag zou de strijd pas volgende week beslist worden. En dat is het geval: 1-1.

Berkum was donderdag nog in actie gekomen, toen het de finale van de districtsbeker speelde tegen Veensche Boys. Berkum won de beker dankzij een 1-3 zege. Dat de ploeg donderdag nog in actie was gekomen, leek hen niet in de weg te zitten. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers uit Zwolle op voorsprong dankzij een goal van Martijn Brakke. Voor rust wist Swift de stand nog recht te trekken. Bas Maljaars zorgde vijf minuten voor rust voor de 1-1.

Dat was ook meteen de eindstand, want goals vielen er niet meer in de tweede helft. Daarmee heeft Swift een uitstekende uitgangspositie om volgende week alsnog de derde periodetitel te pakken, want het staat daarin nog steeds twee punten voor op Berkum.

Swift sluit de competitie volgende week af bij AZSV in Aalten en zal daarna de nacompetitie ingaan, in de hoop promotie af te dwingen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B