Swift en Forum Sport spelen gelijk in matig duel

In de zaterdag eerste klasse B heeft Swift opnieuw een teleurstellend resultaat behaald. De Amsterdammers kwamen op het Olympiaplein niet verder dan 1-1 tegen het laag geklasseerde Forum Sport. Door de tweede puntendeling op rij bedraagt de achterstand van Swift op koploper Deltasport zeven punten. Het elftal van Kees Oostermeijer heeft echter wel één wedstrijd minder gespeeld.

Swift begon deze middag zonder  Dave Louiszoon. De centrale verdediger kreeg vorige week tegen Voorschoten direct rood en was dus geschorst voor het treffen met Forum Sport. De gasten uit Voorburg begonnen goed en kregen in de openingsfase enkele kansen op een vroege voorsprong. Na twintig minuten draaide de wedstrijd om en werd Swift beter. In de 25ste minuut kwamen de Amsterdammers aan de leiding. Stef Leliveld legde de bal breed waarna Jaap Smeeing simpel kon scoren.

2 (1)

Swift kon de voorsprong echter niet lang vasthouden en moest nog voor de pauze een treffer incasseren. De thuisploeg verdedigde niet goed bij een corner en gaf een speler van Forum Sport de mogelijkheid om bij de tweede paal binnen te tikken. Met een 1-1 stand werd er gerust. Na de onderbreking was het erg matig wat beide elftallen lieten zien. Toch kreeg Swift nog een goede kans om de drie punten binnen te slepen. Maar de kopbal van invaller Hazelhoff ging net langs de verkeerde kant van de paal. Doordat de gasten ook niet meer wisten te scoren eindigde het duel op het Olympiaplein in 1-1.

4

Swift krijgt na twee teleurstellende gelijke spelen volgende week de kans om zich weer in de top van het klassement te nestelen. De Amsterdammers gaan dan op bezoek bij Deltasport. Het elftal van Ton Pattinama legde beslag op de eerste periode en is nog ongeslagen in de zaterdag eerste klasse B. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van 1B.

3 (1)

Foto’s John Beckman

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)