Swift en Haaglandia spelen doelpuntloos gelijk

Swift heeft met een gelijkspel tegen Haaglandia genoegen moeten nemen. De eindstand was een weinig spectaculaire 0-0. Swift begon de wedstrijd in de eerste klasse B zeer matig. Zo kon Haaglandia de eerste twintig minuten zelfs de lijnen uitzetten maar werd het niet echt gevaarlijk. Over de gehele wedstrijd gezien ontbrak vandaag duidelijk de eindpass bij Swift.

Voorafgaande aan het duel had Swift coach Kees Oostermeijer al aangegeven niet naar concurrentie te kijken. “We moeten zelf winnen vandaag om goed de winterstop in te gaan”. Dat zal verder geen probleem zijn maar wel dan met twee punten tekort vandaag voor zijn ploeg. Haaglandia was allang blij met het ene dure puntje. Het was vooral de tweede helft erg druk in een overvolle zestien meterzone bij de Rijswijkers. Een overwinning voor Swift had er misschien best nog wel ingezeten maar de precisie ontbrak. Dat had gezien de betere tweede helft die het speelde wel de drie punten verdiend. Ook geluk ontbrak de ploeg vandaag. 0-0 is een eindstand waar je weinig mee kan. De details hadden vandaag een beetje meer mee moeten werken want dat zijn nu net de aspecten die een wedstrijd interessanter kunnen maken.

Tim Steij

 

Vandaag ontbrak ook bij Swift topscorer Tobias Kuijvenhoven. De spits blesseerde zich op de training, gevolg een ribblessure. Misschien was zijn gemis vandaag wel een van de oorzaken dat er niet werd gescoord bij Swift. De andere goaltjesdief Tim Steij kwam door een paar goede mogelijkheden ook niet aan scoren toe  en was de koek op. Een van de betere spelers bij Swift was Marcel van Aken. De linkervleugelverdediger speelde zeer sterk vandaag. Als er eentje een goal verdiende was hij het wel. Meerdere malen sneed hij via de zijkanten door. Overal liep van Aken, altijd aanspeelbaar. Devies bij Haaglandia was, wegwerken. Uiteindelijk bleef het 0-0. Conclusie twee punten tekort voor de ploeg van Oostermeijer. De tweede plek blijft in ieder geval gehandhaafd. Concurrent Zwaluwen “30 verloor dus liep Swift zelfs een punt uit. FC Rijnvogels blijft winnen en liep weer verder uit op de ranglijst. Voor de ploeg van Oostermeijer is de drive een periodetitel binnenhalen, Na de winterstop zaak om de tweede plek te verdedigen want de eerste plek is al vergeven aan FC Rijnvogels.

unnamed (3)

Swift speler Marcel van Aken had graag de overwinning binnen gesleept.”Jammer. Ik had vandaag graag de drie punten binnen willen halen. We begonnen de eerste helft een fase veel te slap. We leden te veel balverlies en waren niet fel genoeg. Erg matig dus. Over de tweede helft van ons ben ik meer tevreden. We konden goed de druk erop houden. Het is jammer dat er geen goal valt aan onze kant want dan waren de kaarten geschud naar mijn mening. Het is jammer dat we zo de winterstop ingaan. We doen onszelf tekort vandaag want er zat meer in. We staan al behoorlijk veel punten   achter op Rijnvogels. We moeten er nu voor gaan zorgen om die tweede plek vast te houden. Dan moeten we een stuk beter gaan speken en punten gaan pakken en zo een periode titel gaan binnenhalen. Dat moet nu helemaal ons doel gaan worden want dat is het hoogst haalbare. Rijnvogels maakt haast geen fouten en zal er ook weinig gaan maken denk ik. Wij willen uiteindelijk omhoog dus is er nog genoeg werk aan de winkel voor ons.

cisse en bosboom
Foto’s John Beckman
Verslag Henny van de Weerd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB