Home / Algemeen / Swift en Zwaluwen ’30 delen de punten
Half september hielden Swift en Zwaluwen '30 elkaar zonder doelpunten in evenwicht. Foto: John Beckman

Swift en Zwaluwen ’30 delen de punten

De wedstrijd tussen Swift en Zwaluwen ’30 in de zaterdag eerste klasse B heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Hierdoor is de ploeg van Kees Oostermeijer het seizoen met vier punten uit twee wedstrijden gestart.

Al vroeg in de wedstrijd namen de gasten uit Hoorn het heft in handen. Swift werd onder druk gezet en dit resulteerde in twee kansen voor Zwaluwen ‘30. Eerst werd een schot van Niels Joren door doelman Sieuwerd Teerink naast getikt, daarna werd uit de corner een kopbal van Nico Keijzer van de lijn gehaald door Max van Wakeren.

Swift - Zwaluwen '30

Na ruim een half uur spelen kreeg ook Swift zijn eerste kansen. Tijs Boeting kon vrij doorlopen richting het doel van Zwaluwen ‘30, maar stuitte op doelman Albert-Jan de Vries. Een doelpunt bleef uit in een eerste helft die vooral opzien baarde met vier vroege gele kaarten.

In de tweede helft begon Swift sterker te worden. Een openingsdoelpunt bleef echter uit. Jaap Smeeing ontsnapte aan buitenspel, maar hij tikte de bal over doelman De Vries naast het doel. Ook Zwaluwen ’30 kreeg weer wat mogelijkheden. De grootste kans was voor Serdar Öztürk, maar zijn omhaal van dichtbij ging over de lat.

Swift - Zwaluwen '30

Beide ploegen bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel. Swift moest de wedstrijd zelf nog met tien man eindigen na een tweede gele kaart voor Dave Louiszoon. Door de puntendeling hebben de Amsterdammers nu vier punten uit twee wedstrijden. “Een terechte uitslag, we waren allebei aan elkaar gewaagd”, zei Swift-trainer Kees Oostermeijer na afloop.

“Aan het begin moesten we even wakker worden, daarna hebben we de wedstrijd grotendeels gedomineerd. Zwaluwen ’30 en wij wisten allebei niet te scoren, dan zou je meteen een andere wedstrijd krijgen. We zullen hard voor de punten moeten knokken en krijgen volgende week daarvoor weer de kans tegen HBOK.”

Foto’s John Beckman