Scoren voor Swift in Volendam.

Swift gaat in tweede competitiewedstrijd onderuit tegen Genemuiden

Het is Swift zaterdagmiddag weer niet gelukt om een overwinning binnen te halen. Waar de club vorige week niet verder kwam dan 3-3 tegen Eemdijk, ging het dit weekend onderuit tegen SC Genemuiden: 2-3.

De Amsterdammers kwamen vroeg in de wedstrijd op een achterstand. De bezoekers gooiden de bal ver in, waarna deze werd doorgekopt en in de kluts belandde. Het lukte Swift vervolgens niet meer om de bal weg te werken en Rens van Benthem werkte de bal binnen: 0-1. Het was een teleurstelling voor Swift, maar al snel gloorde hoop. De tegenstander kreeg namelijk een rode kaart, waardoor Genemuiden ruim een uur met tien man verder moest. Ondanks de rode kaart lukte het Swift echter niet om voor rust te scoren.

Swift-trainer Martin de Groot bracht in de theepauze Mex Bakker in en dat bleek een gouden wissel te zijn. Bakker maakte vlak na rust een uitstekende actie. De bal kwam via Dario Lovecchio terecht bij Noa Benninga die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Vervolgens kwam Swift ook op voorsprong. Carlos Groen bracht de bal bij Fidel Yilmaz die niet miste: 2-1. Het leek daarmee klaar voor Genemuiden, maar niets was minder waar. Opnieuw verrasten de bezoekers Swift met een ingooi, waarbij Miedema raak kopte. Het was echter nog niet voorbij voor Swift, want de wedstrijd ging uiteindelijk verloren. Door een verkeerde terugspeelbal schoot Lars Miedema raak: 2-3.

De Groot zag zijn Swift bij vlagen uitstekend voetballen, maar weet dat dit niet voldoende is. “Elke trainer streeft naar goed voetbal, maar uiteindelijk wordt een wedstrijd beslist op hoe je op het veld staat”, vertelt de oefenmeester. “Tijdens de dode spelmomenten reageren we momenteel gewoon niet goed en daar moeten we dus aan werken. Ik kijk echter weer met vertrouwen uit richting volgende week.”

Tekst: Jordi Smit