Home / Algemeen / Swift geeft 2-0 voorsprong uit handen tegen Rijnvogels

Swift geeft 2-0 voorsprong uit handen tegen Rijnvogels

Swift wacht in de zaterdag Hoofdklasse A nog altijd op de eerste competitiezege van het seizoen. Met twee heerlijke treffers leek Tim Wulffraat daarvoor te zorgen, maar in de absolute slotminuut kwam Rijnvogels via Ricardo de Vlugt langszij. Daarmee strafte hij gebrek aan scherpte voor de vijandelijke goal van Swift-spelers Wulffraat en Ron Rosenhart genadeloos af: 2-2.

Wulffraat bezorgde Swift een droomstart. De buitenspeler werd al na twee minuten uitstekend in de loop aangespeeld, waarna hij de bal in de verre hoek schoot. Ondanks dat vroege doelpunt lukte het de Amsterdammers niet om door te drukken tegen FC Rijnvogels, dat vorig jaar uit de Derde Divisie degradeerde. De gasten werden naarmate de eerste helft vorderde sterker. Toch bleef de boel achterin vrij aardig gesloten.

Buiten een goede kopbal (net naast de paal) en een vrije trap (gepakt door Swift-keeper Bodgan Constantin) kwam de formatie van trainer Bart Logchies niet in de problemen. Daardoor kon Wulffraat op slag van rust zijn tweede goal van de middag maken. De aanvaller kopte een afgemeten voorzet tegendraads binnen en gaf daarmee de goalie van Rijnvogels geen kans: 0-2. Het had voor de theepauze zelfs nog mooier kunnen worden voor Swift als Wulffraat niet had geaarzeld na een goede steekpass. In plaats van direct te schieten, koos hij ervoor om de bal vast te houden.

Direct na rust kreeg Wulffraat opnieuw de kans op zijn derde treffer, maar ook ditmaal treuzelde hij te lang. Ron Rosenhart deed dat kort daarop niet, maar hij stuitte op de doelman. In het restant kreeg Swift de deksel op de neus toen Romano van der Stoep de 2-1 maakte en De Vlugt de 2-2. Uit een vrije trap kopte hij raak.

De remise is een domper richting de bekerconfrontatie van aankomende woensdag, tegen Vitesse. “Toch ben ik niet ontevreden”, zei Logchies na afloop. “Het is natuurlijk een domper dat de 2-2 viel en dat wij de kansen niet afmaakten, maar ons spel wordt wel steeds beter. Dat geeft vertrouwen.”

De oefenmeester kijkt uit naar woensdag. “Dat wordt een mooi evenement. Wat mijn strijdplan gaat worden? Dat houd ik geheim, Vitesse leest ook mee”, knipoogde Logchies. “We moeten woensdag vooral gaan genieten, want dit soort duels speel je als Swift-speler normaal gesproken nooit.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse A.

Archieffoto boven: Tim Wulffraat

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend