Swift geeft met zege op Achilles Veen duidelijk signaal af

Er kan veel veranderen in een klein jaar tijd. Van een oorwassing vorig seizoen in het Brabantse Veen, domineerde zaterdag Hoofdklasser Swift nu op bezoek bij Achilles Veen. Een 1-0 achterstand werd omgebogen door doelpunten van Bas Buimer en Max van Wakeren, waardoor de Amsterdammers zich weer duidelijk in de kopgroep hebben gemeld: 1-2.

Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Swift de betere was. “In de eerste helft speelden wij echt geweldig”, loofde trainer Mark Evers. “Het is ons gelukt om de nummer twee van de ranglijst volledig onze wil op te leggen. Wij waren by far de betere ploeg.” Ron Rosenhart kreeg twee grote mogelijkheden om dit ook om te zetten in een openingstreffer, maar beide keren mikte hij aan de verkeerde kant van de paal. “Het zou een beloning zijn geweest op zijn geweldige wedstrijd.”

Aan de andere kant hoefde doelman Sieuwerd Teerink alleen in actie te komen bij een lob van Achilles-spits Sen Aerts. Tien minuten na de rust kreeg hij echter wel een tegentreffer te verwerken. “Wij kwamen niet heel slecht uit de kleedkamer, maar door een blessure bij Daan van Benthem (knietje in zijn bovenbeen, red.) sloop er wat onrust in de ploeg.” Achilles Veen profiteerde hiervan door uit een vrije trap via Kees Schellekens de score te openen: 1-0.

Het scheelde weinig of de thuisploeg had de voorsprong vergroot. “Wij waren de kluts even kwijt en kwamen nog twee keer goed weg.” Een klein gelukje zorgde er na een uur spelen voor dat Swift op gelijke hoogte kwam. Achilles-doelman Jorn Wagener schoof de bal in de voeten van Rosenhart, wiens inzet gekeerd werd. Bas (Evers: “Boem Boem”) Buimer gleed in de rebound de 1-1 binnen.

Daarna pakte Swift het niveau van de eerste helft weer op. In de 68ste minuut werd dit beloond met een verdiende 1-2 voorsprong. Max van Wakeren was het eindstation van een schitterende aanval via Rosenhart en Dennis Dinkgreve. De vleugelaanvaller schoot van afstand hard raak. Daarmee gooide hij de wedstrijd meteen op slot. Door de overwinning steeg Swift naar de vierde plaats, op drie punten van koploper Ter Leede.

Volgende week krijgen de Amsterdammers Jodan Boys op bezoek. “Volgens mij hebben we daar acht keer tegen gespeeld en nog nooit gewonnen. Eens moet de eerste keer zijn”, zegt Evers. “Zo denken wij er echt over. Vorige week was een dompertje (1-1 tegen laagvlieger Smitshoek, red.), maar we zijn nog altijd negen wedstrijden op rij ongeslagen. Ik denk dat de huidige top-6, met echt geen verkeerde ploegen, zal gaan strijden om de vier prijzen. Het is uniek dat wij als Swift daar tussen horen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)