Home / Algemeen / Swift grijpt belangrijke zege in Spijkenisse

Swift grijpt belangrijke zege in Spijkenisse

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft de aansluiting met de subtop weer gevonden. De ploeg van Bart Logchies boekte na drie mindere weken een belangrijke overwinning. Op bezoek bij hoogvlieger Spijkenisse wonnen de Amsterdammers met 0-2.

Er stond niet zozeer druk op de wedstrijd, maar bij de spelers leefde wel het gevoel dat de punten hard nodig waren. “Na de afgelopen drie wedstrijden, waarin we slechts één punt pakten terwijl we gezien de tegenstanders toch iets meer hadden moeten hebben, was deze erg belangrijk om de aansluiting naar boven te vinden”, blikte Jesse Dingjan terug. “Dit moeten we met z’n allen doen.”

Na een gelijkwaardige eerste helft maakte Swift in het tweede bedrijf het verschil. Elke tweede bal werd gewonnen, de bezoekers kwamen meer aan het voetballen toe. Dat leidde ook tot de verdiende openingstreffer, al viel deze pas een kwartier voor tijd. Fidel Yilmaz had deze in eerste instantie op zijn schoen, maar faalde oog-in-oog met de doelman. Uit de hoekschop die daaruit volgde, kopte Dingjan wel de 0-1 binnen.

“We kwamen er voetballend een paar keer goed uit, maar misten toch een beetje scherpte voor het doel. De 0-1 breekt dan de ban”, verklaarde de doelpuntenmaker. “Spijkenisse gaf meer ruimte weg en daaruit creëerden we een paar goede kansen.” Eén daarvan leverde ook een treffer op. Vlak voor tijd bepaalde Dennis Dinkgreve uit een vrije trap de eindstand op 0-2.

Door de overwinning klom Swift een plaats op de ranglijst: de Amsterdammers staan nu negende. Volgende week speelt Swift het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Ter Leede en krijgt de ploeg van Bart Logchies de kans om zich definitief weer in de subtop te melden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Archieffoto: HAV

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)