Zieke scheidsrechter staakt Swift – Ter Leede

In de zaterdag hoofdklasse A is de wedstrijd tussen Swift en Ter Leede na een uur spelen gestaakt vanwege het ziek worden van de scheidsrechter. Op het moment dat het duel werd stil gelegd waren er nog geen goals gevallen op het Olympiaplein: 0-0.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de thuisploeg. Guido de Graaff dook echter onder de voorzet van Max van Wakeren door. Enkele minuten later liet ook Ter Leede zich voor het eerst zien. Brayan Caicedo kopte een corner van Ian van Otterloo over. Na twaalf minuten spelen was Ter Leede dichtbij de 0-1, maar Guido Moelee voorkwam ternauwernood dat Jeffrey Bok kon scoren.

Twintig minuten voor rust kregen Mike Ruijter en Jesse Dingjan twee goede schietkansen om de score te openen. Dingjan trof doelman Michael Bekkers en Ruijter zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan. Tien minuten later had Swift geluk dat de bal via een kluts tussen Joey van den Berg en Mathieu Cristianen in de handen van Joost Meendering belandde. Een minuut voor rust moest Meendering nog tot het uiterste om een schot van Steven Wajer uit de hoek te tikken. Beide ploegen gingen daardoor rusten met 0-0.

Swift kwam goed uit de kleedkamer en was na een paar minuten dichtbij de openingstreffer. Guido de Graaff zag zijn inzet van dichtbij met een reflex van Bekkers uit het doel gehaald worden. Tien minuten later had Bekkers ook een antwoord op een schot van Carlos Groen. De beste kans  van de wedstrijd was niet veel later ook voor Groen. De aanvaller ging alleen op Bekkers af, maar wist de doelman niet te verschalken.

Na een kwartier spelen in de tweede helft werd de wedstrijd omdat de scheidsrechter zich niet lekker voelde. Nadat het duel ongeveer tien minuten stil lag werd de wedstrijd definitief gestaakt. De scheidsrechter gaf aan dat hij zich niet goed genoeg voelde om het duel te kunnen hervatten. Het is nog niet duidelijk wanneer het duel wordt uitgespeeld. Het eerstvolgende inhaalweekend op 10 november lijkt een voor de hand liggende optie.

Archieffoto: Jose Mol