Home / slideshow / Swift haalt met Ryan Pronk en Sam Nijman twee versterkingen voor volgend seizoen
avv Swift

Swift haalt met Ryan Pronk en Sam Nijman twee versterkingen voor volgend seizoen

AVV Swift heeft twee versterkingen voor het nieuwe seizoen aangetrokken. Waar Ryan Pronk overkomt van TOGB, laat Sam Nijman ADO ’20 achter zich.

De Amsterdammers gaan aankomend voetbaljaar met Jimmy Simons een nieuwe periode in. De oefenmeester is de opvolger van Marin de Groot en heeft evenals de vertrekkende trainer grote ambities. Met Pronk en Nijman, respectievelijk actief in de Hoofdklasse en Derde Divisie Zondag, vond hij alvast twee nieuwe spelers die de spelersgroep de komende jaren verder vooruit moeten helpen.

Pronk is afkomstig uit de jeugdopleiding van TOGB en sloot in het seizoen 2020/2021 aan bij het eerste team. Door zijn studie in Amsterdam was het echter telkens ver voor hem reizen, waardoor hij besloot dat het beter was om de overstap naar de hoofdstad te maken. Met Swift vond hij een club die bij hem paste. “Ik kende persoonlijk nog niemand binnen de vereniging, maar ben eens een duel gaan kijken”, legt Pronk uit. “Het voelde direct als een warme en leuke club om bij te spelen. Daardoor beviel het meer dan goed.”

De middenvelder ging vervolgens met Swift in gesprek dat hem graag wilde inlijven, waarbij hij een duidelijk verhaal voorgeschoteld kreeg. “Swift is een club die graag aanvallend voetbal speelt. Die stijl past perfect bij mij. Met mijn 20-jarige leeftijd heb ik de komende jaren nog voldoende om te leren. Natuurlijk zal ik te maken krijgen met de nodige concurrentie, maar dat vind je bij elke club. Met een nieuwe trainer en staf krijg ik in de voorbereiding alle ruimte om mezelf te bewijzen.”

Nijman verhuist de komende maanden eveneens naar Amsterdam. Het betekent dat hij na maar liefst twintig jaar ADO ’20 verlaat en bij Swift gaat spelen. “Ik zocht niet alleen een club die op een vergelijkbaar niveau speelt, maar ook een vereniging waarbij de organisatie ongeveer gelijkwaardig is. Dat vond ik bij Swift. Het lijkt me een zeer gezellige club. Bovendien heb ik gehoord dat het niveau op de trainingen erg hoog is.”

De laatste tijd sprak de centrale verdediger uitgebreid met de club en bleef dat gevoel aanwezig. “Ik maak voldoende minuten bij ADO ’20, dus ik besef wat ik achterlaat. Anderzijds houd ik wel van een avontuur. Als ik in de voorbereiding een reeks matige oefenwedstrijden afwerk, dan ben ik uiteraard niet in aanmerking voor een basisplaats. Het is dus écht aan mij. Anderzijds weet ik wat ik kan. Wanneer ik mijn niveau haal, maak ik komend seizoen voldoende minuten”, aldus Nijman.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)